A SZERETEK FŐZNI(2) című blog hagyományos nézetben.
Családomnak tálalt ételeink és életünk kisebb-nagyobb eseményei.
▼
2018. július 19., csütörtök
A hét vége lekvártermése
A hét végén készült néhány üveg lekvár, minden csak kis mennyiségben, 1-1 kiló tisztított gyümölcsből, szokásos módon, 1 kg gyümölcshöz 1/2 kg cukor és 1 csomag 2:1 Dzsemfix. Ebben a módszerben nem kellett még csalódnom, mindig finom lett a végeredmény. Szilva, narancs és őszibarack-sárgabarackkal. Sajnos az őszibarack nem volt 1 kg, így néhány sárgabarackkal egészítettem ki. Ezt a lekvárt már meg is kóstoltuk, jó alaposan, pl. a vaníliás-kakaós muffinnal is.
Te aztán most jól belehúztál a lekvár főzésbe, ügyes vagy! Nálam most csak gondolatban motoszkál hogy mit és mikor?:-)) Az őszibaracklekvár készítését tervezem én is!
Régen voltam így rákattanva a lekvárkészítésre. Csak azt sajnálom, hogy meggyből nem sikerült eltennem egy üveggel sem. A narancsra meg úgy rájárok, hogy az előző főzetből már csak egy üveggel maradt, hát pótolnom kellett. Most olcsó volt a narancs, olcsóbb, mint az őszibarack.
Te aztán most jól belehúztál a lekvár főzésbe, ügyes vagy! Nálam most csak gondolatban motoszkál hogy mit és mikor?:-)) Az őszibaracklekvár készítését tervezem én is!
VálaszTörlésRégen voltam így rákattanva a lekvárkészítésre. Csak azt sajnálom, hogy meggyből nem sikerült eltennem egy üveggel sem. A narancsra meg úgy rájárok, hogy az előző főzetből már csak egy üveggel maradt, hát pótolnom kellett. Most olcsó volt a narancs, olcsóbb, mint az őszibarack.
Törlés