Egy ideje motoszkál már a pudingos tejberizs gondolata a fejemben, de mióta a piros gyümölcsös lekvárokat megcsináltam, azóta a gondolat egyre csak erősödött, mert úgy gondoltam, a cukorral felfőzött gyümölcs nagyon illene hozzá. Ma aztán meg is csináltam és nem csalódtam benne, mert tényleg nagyon finom a krémes tejberizs a fahéjas cseresznyével.
Hozzávalók a pudingos tejberizshez:
1 l tej, 5 dkg margarin, 6 evőkanál cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 20 dkg előgőzölt rizs, 1 csomag vaníliás pudingpor
a cseresznyekompóthoz:
80 dkg kimagozott cseresznye, 8 evőkanál cukor, 1 kávéskanál fahéj
Kb. 8,5 dl tejet felforraltam a margarinnal és a cukrokkal, amikor felforrt, beleöntöttem a rizst, és takarékon, lefedve, de néha megkeverve 20-22 percig főztem. Akkor a félretett kb. 1,5 dl tejben feloldottam a vaníliás pudingport, a tejes rizshez kevertem és kb. 3 percig takarékon főztem.
Közben a lecukrozott cseresznyét a fahéjjal felforraltam és pár percig főztem.
Amikor a pudingos rizs elkészült, szedtem egy tányérra, és cseresznyekompótot szedtem a tetejére.
Isteni melegen is, ha lesz ideje kihűlni, akkor is nagyon finom lesz szerintem.
Nagyon tetszik, ha meggyem lesz kipróbálom azzal!
VálaszTörlésBiztos nem fogsz csalódni :)!
Törlés