Tegnap újítani próbáltam a rántott hús készítésében, parmezános rántott csirkemellet
készítettem úgy, hogy a zsemlemorzsába parmezánt tettem (kb. 2-1
arányban), a parmezános morzsával paníroztam be a csirkemell
szeleteket. Kicsit csalódott voltam a kóstoláskor, mert a sajt íze
egyáltalán nem jött ki. Annyiban különbözött a normál rántott hústól,
hogy a bundája kicsit pöttyösebb volt.
Köretnek sajtos brokkolit és Zepter módszerrel sütött krumplit tálaltam.
A sajtos brokkoli hozzávalói: 1 kg brokkoli, pici olaj a
tepsi kikenéséhez, só ízlés szerint, 4 db tojás, 4 púpos evőkanál
tejföl, só, 12 + 13 dkg pannónia és trappista sajt, (összesen 25 dkg)
A brokkolirózsákat megmosás után levágtam a tönkről (a tönköket fás részeitől megtisztítva, feldarabolva a levesbe főztem),
párolóedényben, lefedve a fővő leves fölé tettem, annak gőzében
pároltam a termosztát mutatójának zöld mező feléig érése utána 6 percig.
Ezután vékonyan kiolajozott kis tepsibe sorba raktam, megsóztam, és
leöntöttem a "szokásos" tejfölös tojásos habarásommal, amit most 4
tojásból, 4 púpos evőkanál tejfölből, kevés sóval mixeltem. A tetejére
szórtam a reszelt sajtokat és 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Persze a leves sem maradhatott el, - csak most a fenti okok miatt nem
gyorsfőző fedővel készült - a csirkemellek csontjából zöldségekkel és a
brokkoli szárakkal kiegészülve, megint cérnametélttel, de erről most
nem készítettem képet.
Örültem, mert Legnagyobbikomék átjöttek ebédelni, sőt este Legkisebbikem
Barátnője is megkóstolta. Mindkét Barátnőnek nagyon ízlett minden, még a sajtos brokkoli is,
ami nagyon nagy öröm volt számomra, mert nekem is nagyon bejött :)!! A
fiúk...., hát Legkisebbikem és Apa legalább megkóstolta, de egyikük sem
rajongott érte. Legnagyobbikom meg se kóstolta, simán rámondta, hogy Ő
azt most kihagyja. Pasik....:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése