Újra rossz idő van, jólesik a melengető, tartalmas leves. Tegnap még
volt tejfölös karfiollevesünk, utána csak egy egyszerű sültcsirke került
asztalra hagymás krumplival és párolt káposztával, pont úgy, készítve,
mint ITT.
Mára egy nem túl nagy füstölt csülköt főztem meg gyorsfőző fedővel,
szokásos jelzések után kb. 40-45 perc alatt, aztán kivettem a húst,
hűlni hagytam, a lébe pedig 25 dkg áztatott lencsét, 1-1 sárgarépát és
petrezselyemgyökeret illetve egy nagy zellerből egy jókora szeletet
kockáztam fel. Egy apróra vágott kisebb hagyma is belekerült még, kis
só, fokhagyma granulátum és fűszerpaprika kíséretében. A fazekat
visszazártam, és a jelzések után 15 percig főztem a levest. Visszahűtés
és újra forralás után paprikás- tejfölös habarással habartam be. A 2,5
liter léhez 2,5 evőkanál rétes lisztet, kb. 1,5 dl hideg vizet, 1 fehér
kanál fűszerpaprikát és 2 evőkanál tejfölt botmixeltem össze, ezt a
habarékot öntöttem a forrásban lévő levesbe. Nem találtam elég
savanykásnak, ezért 1 evőkanál ecettel is ízesítettem még. Ja és amikor a
tejfölt kivettem a hűtőből, pici tányéron néhány kolbászkarikát is
megláttam, na az még belekerült, meg némi sovány csülökhús kis kockákra
vágva.
Egy kis ez meg egy kis az, és a végén egy nagyon finom leveske kerekedett belőle.
Apával mi túrós tésztát ettünk utána, a fiúk inkább a csülökből csemegéztek tormával és friss kenyérrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése