Volt itthon két egész (csontos-bőrös) csirkemellem. Mivel tegnap nem
használtam fel a chilihez, ma ebből készült ebéd. Lebőröztem,
kifiléztem. A csontokból és a négy vékony közép részből tárkonyos citromos csirkeragulevest főztem gyorsfőző fedővel.
(A csirke mellcsontjait, és a kockára vágott 4 mellközepet karikára vágott zöldségekkel - 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér és kb. 1/4 zellergumó- , 1 apróra vágott kisebb hagymával, fél citrommal, egy csokor petrezselyemzölddel, 15 dkg mirelit borsóval 2,5 liter forró vízben, csapott fehér kanál sóval, 2 fehér kanál ételízesítővel és teáskanálnyi tárkonnyal
főni tettem. Szokásos jelzések után 7 percig főztem, aztán
visszahűtöttem a fazekat. Kidobtam a levesből a fél citromot és a
petrezselyemzöldet, amire a leves habja kicsapódott. A levest újra
felforraltam, és tejfölös habarással (1,5-2 dl hideg víz, 2,5 evőkanál rétes liszt, 4 púpos evőkanál tejföl
összeturmixolva) behabartam. Amíg a leves főtt, kis fazékban fél liter
vízben, amit fél csapott kanál sóval ízesítettem, megfőztem 8 dkg 8 tojásos karika tésztát, a végén ezt is leszűrtem, a leveshez adtam, összeforraltam és máris tálaltam.)
A többi húst vékony csíkokra vágtam. Az egyik mellet készítettem el
ebédre kettőnknek, Apának és nekem, mert a fiúk együtt elmentek
horgászni, majd csak valamikor késő délután jönnek haza, akkorra
ugyanígy elkészítem a másik mellből nekik is frissen ugyanezt az ételt -
persze az is lehet, hogy Legnagyobbikom és Barátnője át sem jönnek,
majd látjuk...
Ez a debreceni aprópecsenye nagyon ízlett mindkettőnknek, Apa azt
mondta, hogy ízesebb még a brassói aprópecsenyénél is, és minden nap
megenné háromszor :)!! Bátran ajánlom mindenkinek kipróbálásra, mert
tényleg nagyon finom, és nagyon gyorsan elkészül!
a serpenyőben |
Hozzávalók 2-3 személyre: kb. 15 dkg szép húsos kolozsvári
szalonna vékony csíkokra vágva, 1-2 evőkanál olaj, 1 nagyobb csirkemell
filéje szintén vékony csíkokra szelve, egy Lidl-s debreceni kolbász
csomag fele - 3 db, hosszában kettévágva és vékonyra szelve, nagyon
csapott fehér kanál só, kevés bors, 1 kávéskanál fokhagyma granulátum
(ill. mindhárom ízlés szerint), 2 evőkanál csípős ketchup, 4 nagyobb
kockára vágott krumpliból készült sültkrumpli.
Pici olajon megpirítottam a vékony csíkokra vágott kolozsvári szalonnát.
Amikor már barnulni kezdett, ráraktam a csíkozott csirkemell filét,
fehéredésig sütöttem, közben sóztam, borsoztam, és fokhagyma
granulátummal is ízesítettem. Ezután következett a debreceni. Addig
sütöttem, míg teljesen zsírjára sült. Hogy az íze még kerekebb legyen,
két evőkanál csípős ketchuppal is ízesítettem, majd rászedtem a frissen
sült krumplit, azzal is sütöttem 1-2 percig és már el is készült.
Utóirat:
Az este sütött adagot is lefényképeztem, ugyanolyan mennyiségben voltak benne hozzávalók, mint a délben leírtban. Persze csak a serpenyőben lévő ételről készültek képek, először csak a húsos részről, aztán krumplival összekeverve is. Legkisebbikemnek és Barátnőjének is nagyon bejött :). Sajna Legnagyobbikomék nem jöttek át, így Ők kimaradtak a kóstolás lehetőségéből :(.
Az este sütött adagot is lefényképeztem, ugyanolyan mennyiségben voltak benne hozzávalók, mint a délben leírtban. Persze csak a serpenyőben lévő ételről készültek képek, először csak a húsos részről, aztán krumplival összekeverve is. Legkisebbikemnek és Barátnőjének is nagyon bejött :). Sajna Legnagyobbikomék nem jöttek át, így Ők kimaradtak a kóstolás lehetőségéből :(.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése