2013. október 25., péntek

Cukkinis, sonkás csípős spagetti

A kedvenc csípős tésztánk egy kis sonkával és kevés paradicsomlével feldobva, a petrezselyemzöld helyett most egyéb friss fűszernövények - oregano, bazsalikom és kakukkfű - kerültek bele.
Hozzávalók: pici olaj, 1 db közepes, kb 25 dkg-os zsenge cukkini, 2 db hegyes erős paprika, 2 kávéskanál fokhagyma granulátum, kb fél csapott fehér kanál só, 15 dkg leheletvékonyra szelt sertéssonka, 1 csésze - kb. 2,5 dl 100 %-os paradicsomlé, chilipor, néhány ágacska friss oregano, bazsalikom és 1-2 szál kakukkfű, 1-2 kávéskanálnyi pizza fűszerkeverék, 1 kávéskanálnyi szárított petrezselyemzöld, 1 csomag - 50 dkg durum spagetti, 1,1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, kis löttyintésnyi olaj. Reszelt sajt tetszés szerinti fajta és mennyiség, jelen esetben parmezán.
Nagy serpenyőbe reszeltem nagylyukú reszelőn a megmosott, de héjasan hagyott zsenge cukkinit. Az erős paprikák magházát kivágtam, (de az erejét nem, hogy jó csípős maradjon) hosszában félbevágtam és felszeleteltem, a paprika csíkokat is a cukkinihez adtam, és pici olajon pirítani kezdtem. Közben megsóztam, megszórtam fokhagyma granulátummal. Beleforgattam a nagyon vékony csíkokra vágott sonkaszeleteket, felöntöttem paradicsomlével, fűszereztem chiliporral, felaprított friss fűszernövényekkel, pizza fűszerkeverékkel, tettem bele még egy kevés szárított petrezselyemzöldet is, forraltam pár percig, majd beleforgattam a közben másik edényben Zepter módszerrel megfőzött spagettit. Négyen voltunk rá, de örömmel mondhatom, hogy az utolsó szálig elfogyott.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Tészta is csípős is ez csak finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Az biza Éva :)!! Mindig kicsit másképp készül, és mindig az utólsó szálig elfogy, annyira szeretjük :)!!

    VálaszTörlés