A kedvenc csípős tésztánk egy kis sonkával és kevés paradicsomlével
feldobva, a petrezselyemzöld helyett most egyéb friss fűszernövények -
oregano, bazsalikom és kakukkfű - kerültek bele.
Hozzávalók: pici olaj, 1 db közepes, kb 25 dkg-os zsenge
cukkini, 2 db hegyes erős paprika, 2 kávéskanál fokhagyma granulátum, kb
fél csapott fehér kanál só, 15 dkg leheletvékonyra szelt sertéssonka, 1
csésze - kb. 2,5 dl 100 %-os paradicsomlé, chilipor, néhány ágacska
friss oregano, bazsalikom és 1-2 szál kakukkfű, 1-2 kávéskanálnyi pizza
fűszerkeverék, 1 kávéskanálnyi szárított petrezselyemzöld, 1 csomag - 50
dkg durum spagetti, 1,1 liter forró víz, 1 fehér kanál só, kis
löttyintésnyi olaj. Reszelt sajt tetszés szerinti fajta és mennyiség,
jelen esetben parmezán.
Nagy serpenyőbe reszeltem nagylyukú reszelőn a megmosott, de héjasan
hagyott zsenge cukkinit. Az erős paprikák magházát kivágtam, (de az
erejét nem, hogy jó csípős maradjon) hosszában félbevágtam és
felszeleteltem, a paprika csíkokat is a cukkinihez adtam, és pici olajon
pirítani kezdtem. Közben megsóztam, megszórtam fokhagyma granulátummal.
Beleforgattam a nagyon vékony csíkokra vágott sonkaszeleteket,
felöntöttem paradicsomlével, fűszereztem chiliporral, felaprított friss
fűszernövényekkel, pizza fűszerkeverékkel, tettem bele még egy kevés
szárított petrezselyemzöldet is, forraltam pár percig, majd
beleforgattam a közben másik edényben Zepter módszerrel megfőzött
spagettit. Négyen voltunk rá, de örömmel mondhatom, hogy az utolsó
szálig elfogyott.
Nagyon guszta! Tészta is csípős is ez csak finom lehet!
VálaszTörlésAz biza Éva :)!! Mindig kicsit másképp készül, és mindig az utólsó szálig elfogy, annyira szeretjük :)!!
VálaszTörlés