A Feminán olvastam valamelyik nap az "igazi mátrai borzaska" receptjét, kedvet kaptam hozzá, ezért az lett a vasárnapi ebédünk. Egyszer már készítettem mátrai borzas szeletet,
de akkor a nagy kapkodásban csak fokhagymás tejfölt tettünk rá, a
reszelt sajtról teljesen elfelejtkeztem. Most megcsináltam a Feminásat,
és csak egyet rontottam el, mégpedig, hogy rizst csináltam köretnek mert
nem volt kedvem krumplit pucolni. Legközelebb nem leszek lusta, mert
sültkrumplival még finomabb lett volna ez az amúgy nagyon finom fogás.
Most csak 6 szelet csirkemellet sütöttem meg, mert a fiúk megint
horgásznak - csakúgy, mint tegnap. Ennyi húshoz két krumplit reszeltem
le kislyukú (citromhéj vagy sajt) reszelőn. Ehhez adtam két darab M-mes
tojást, 3 evőkanál rétes lisztet, kb. 1/3 fehér kanál sót, és jól
elkevertem. A besózott, lisztbe mártott hússzeleteket ebben a sűrű
masszában megforgattam és nem túl gyors tűzön sütöttem meg forró
olajban. A megsült hússzeleteket a mikró crisp-grill táljára szedtem
A mikró grill fokozatát kb. 6 perc alatt előforrósítottam, aztán a
húsokat megkentem fokhagymás tejföllel (fél pohár nagypoharas 20 %-os
tejföl, pici só, préselt fokhagyma vagy fokhagyma granulátum),
megszórtam reszelt trappista sajttal,
és a mikró grill fokozatán szép pirosra sütöttem. (Grillező híján forró sütőben is a húsra lehet pirítani a sajtot.)
Kevés ételízesítővel és sóval ízesített vízben megfőztem 2 főzőtasak
rizst, amikor a tasakok megteltek a duzzadt rizsszemekkel alaposan
lecsepegtettem, majd tálra borítottam, villával átkevertem, és kicsit
megsóztam, mert nem volt elég sós. Kávés csészébe nyomkodtam, majd
tányérokra borítottam, úgy tálaltam a mátrai borzaskával.
A csirkemellek csontjából megint levest főztem gyorsfőző fedővel a
szokásos módon, most eperszalag tésztát főztem bele. Mert ha nincs
leves, akkor nem teljes az ebéd - legalábbis nekünk idősebbeknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése