Nem írom le egyiket sem, mert pontosan ugyanúgy készült, ahogy régebben
már leírtam - igaz, ahányszor leírtam, sose egyformán, csak hasonlóan,
mert mindig azt használtam hozzá, ami éppen itthon volt. Volt hogy sonka
kövérjét, volt, hogy füstölt kenyérszalonnát, vagy bacont, többféle
húst és gombát is, csak az alapelveket tartottam be. Mégpedig: mindig
valamilyen füstölt szalonna kiolvasztásával indult, arra megy az
összevágott hagyma, hús, vagy gomba, zöldpaprikák (mi szeretjük a
csípőset is), paradicsom, fűszerpaprika és só, víz. Amikor a benne lévő
hús megpuhult, tejfölös habarás és kész. Családomra való tekintettel
külön főztem meg a gombás és külön a húsos változatot. Én mindkettőt
szeretem, mindkettőből ettem és mindkettő nagyon finom volt. Az sem volt
elhanyagolható, hogy nem kellett órákig a konyhában állnom, 1 óra alatt
elejétől végéig elkészült, igaz a gombát és a húst már tegnap
előkészítettem.
Igen, igen ez kell, akár hús nélkül is nagyon szeretem az ilyen tésztákat! Guszta nagyon! Na jó egy kis pipi husit azért tehetsz az én tányéromra is!:-))
VálaszTörlésSzívesen tennék a tányérodra gombát és pipihusit is, hogy meggyőződhess róla milyen finom mindkettő :)!!
VálaszTörlés