A költözés arra is jó volt, hogy megtaláltam egy szekrény mögé beesett
receptgyűjteményt, amelyben Zepter edényt használóknak írtak le jó
tanácsokat. Ma kipróbáltam a krumpli sütést Zepter serpenyőben, és láss
csodát, működött :)!!
A serpenyőbe csak 1 cm magasan kellett olajat önteni, a krumplit
(5-6 kisebbet) megpucoltam, még egészben megmostam, utána kockáztam fel.
A fedő alatt, nagy fokozaton (9) felforrósított olajba beletettem a
krumplit (nem lepte el), azonnal elkevertem, rátettem a fedőt, a hőfokot
7-esre mérsékeltem. A fedőt 2x-3x kitöröltem a rá kicsapódó nedvességtől, és a krumplit is megkevertem közben, hogy mindegyik szemet érje az olaj. Kb. 10 perc alatt szép pirosra sült. Nem akartam
hinni a szememnek, mert amikor régebben fedő nélkül próbáltam Zepterben
krumplit sütni, akkor egy sápadt, kiszáradt vacak lett belőle. Akkor le
is tettem arról, hogy Zepterben krumplit süssek. És most itt a
tökéletes, gyors, aranyszínű sültkrumpli, ráadásul olajtakarékosan. Hát
kell ennél több??
Akinek igen, annak figyelmébe ajánlom az Anyukám által anno "hamis rakott krumpli"-nak elnevezett ételt, ami szerepel már a blogomban, de olyan finom, hogy újra megmutatom.
Hozzávalók: 1-2 evőkanál olaj, egy 5 cm-es darab füstölt
kolbász, 1 pár bécsi virsli, egy adag sültkrumpli, 2 nyers tojás, 2
evőkanál 20 %-os tejföllel, pici só (ízlés szerint)
1-2 evőkanál olajon picit megpirítottam a hosszában kettévágott,
vékonyra szeletelt kolbászt és a felkarikázott virslit. Hozzáadtam a
friss sültkrumplit, elkevertem, és együtt sütöttem 1-2 percig. Ekkor
ráöntöttem a tejföllel és sóval alaposan elhabart tojást. Nem sütöttem
keményre. Gyors és isteni volt :)!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése