A legjobb krumplis pogácsa, amit eddig sütöttem, és a legjobb krumplis-kolbászos-sajtos!
Csak 3 hozzávalót mértem meg. Az alap tésztához ezeket használtam:
- 60 dkg tejes-margarinos krumplipürét,
- 1 kg finom lisztet,
- 2-2,5 fehér kanál sót
- kb. 1 dl langyos tejet - amiben feloldottam 1,5 teáskanál cukrot, majd felfuttattam benne 1 cs. budafoki élesztőt,
- 1 tojás sárgáját
- kb. 10 dkg olvasztott margarint
- kb. 4 evőkanál langyos tejfölt, de nem tudom pontosan, annyit használtam, hogy kellemes állagú legyen a tészta
Ezekből se túl kemény, se túl puha tésztát dagasztottam és langyos sütőben duplájára kelesztettem kb. fél óra alatt. Akkor a tésztát ketté vettem, az egyik felébe beledolgoztam fél szál apróra vágott füstölt kolbászt, majd kinyújtottam és meghajtogattam a kolbászos és a sima krumplis tésztát is és lefedve további fél óráig pihentettem. Utána 2 cm vastagra nyújtottam és nagy pogácsaszaggatóval kiszúrtam a pogácsákat. (A leeső tésztadarabokat épp csak összefogtam, nem gyúrogattam.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése