Elfogyott a kenyerünk hát megint a jól bevált kifli recepthez folyamodtam segítségért. A jól kidagasztott tésztát most csak kétfelé osztottam, majd kinyújtás után 4-4 cikkre, így csak 4-4 óriás kifli került a tepsikre. Tejjel lekentem és 180 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra sütöttem. Rácsra szedtem. Amikor langyosra hűlt már kóstoltuk is. Megint nagyon finomak lettek a kiflik - aránylag gyorsan, mert a dagasztás után egyből lehet nyújtani, formázni.
A tészta hozzávalói (hogy ne kelljen mindig visszalapozni):
70 dkg finom liszt, 4,5 dl tej, 1-2 kávéskanál cukor, 1 csomag friss élesztő (4,5-5 dkg), 2 fehér műanyag kanál só, 8-10 dkg margarin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése