2020. december 27., vasárnap

Óriás kiflik

                           

Elfogyott a kenyerünk hát megint a jól bevált kifli  recepthez  folyamodtam segítségért.  A jól kidagasztott tésztát most csak kétfelé osztottam, majd kinyújtás után 4-4 cikkre, így csak 4-4 óriás kifli került a tepsikre. Tejjel lekentem és 180 fokra előmelegített, légkeverésre állított sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra  sütöttem. Rácsra szedtem. Amikor langyosra hűlt már kóstoltuk is. Megint nagyon finomak lettek a kiflik - aránylag gyorsan, mert a dagasztás után egyből lehet nyújtani, formázni.

A tészta hozzávalói (hogy ne kelljen mindig visszalapozni):

70 dkg finom liszt, 4,5 dl tej, 1-2 kávéskanál cukor, 1 csomag friss élesztő (4,5-5 dkg), 2 fehér műanyag kanál só, 8-10 dkg margarin


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése