2021. január 15., péntek

Krokett

                                     

Már megint a maradék felhasználás jegyében... A tegnapelőtti ebédből maradt ki egy tejfölös vödör margarinos-tejfölös krumplipüré (mert a sült csirkeszárnyközepek mellé isteni tejfölös fokhagymás zöldbabfőzekéket is főztem). Ennek a krumplinak a felhasználására találtam ki, hogy krokettet készítek belőle, mellé fokhagymás tejfölt és reszelt sajtot kínáltam, és mondhatom nem csalódtunk, egyszerű, de isteni ebédünk lett. Előtte aki kért karfiollevest is ehetett, amit jó sok zöldséggel és némi cérnametélttel tettem jó tartalmassá.

A kroketthez a tejfölös vödörnyi krumplipüré mellett 1 tojást, kevés sót, és annyi rétes lisztet adtam, hogy formázható legyen a tészta, de ne túl kemény. Rudakat formáltam belőle, amiket aztán feldaraboltam, kissé áthengergettem és forró olajban megsütöttem. Lehetett volna lekvárba is mártogatni, de most Bogika kivételével mindenki a fokhagymás tejfölös-reszelt sajtos változatot választotta. Bogikám csak úgy magában ette, úgy is finom volt.


A karfiolleves

A krokett reszelt sajtral és fokhagymás tejföllel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése