Gyors és finom ebéd készült egy olajos szardínia konzervből (olajával együtt), fél közepes fehér hagymából (finomra reszelve) 4 közepes hámozott, feldarabolt friss paradicsomból, némi sóval, pici csípős fűszerpaprikával, oregánóval, fokhagyma granulátummal, pár csepp folyékony édesítővel és főtt farfalle tésztával.
Míg a tészta mefőtt, a mártás is elkészült.
Először a hagymát dinszteltem meg a szardínia olaján + 1 evőkanál olajon, majd hozzáadtam a szardíniát, sóztam, megszórtam oregánóval és fokhagyma granulátummal, pici csípős paprikával és ráraktam a hámozott, összevágott paradicsomot. A paradicsom savasságát pár csepp folyékony édesítővel ellensúlyoztam és néhány perc alatt készre főztem a mártást. A kifőtt durumtésztát belekevertem és már ehettünk is.
30 dkg nyers farfalle tésztából 87 dkg főtt tészta lett.
15 dkg főtt tésztát Bogikának tejföllel elkeverve adtam, mert Ő nem kért a halas-paradicsomos változatból, (de még reszelt sajtot se kért a tésztájára), a maradék 72 dkg főtt tésztát kevertem össze a halas mártással és 22 dkg-ot ehettem belőle. Isteni volt, úgyhogy több is lecsúszott volna, de ha marad, vacsira is ilyet eszek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése