Hétfő: Húsos tarhonya készült bőr nélküli csirke felsőcomb filéből (a combcsontokat is belefőztem megint, csak a végén kiszedtem, Legkisebbikem és én leettük róla amit lehetett 😃), mellé csalamádé volt.
Kedd: levest nem főztem, volt még szombatról bableves, vasárnapról kacsanyakleves. Legkisebbikem kacsanyaklevest én bablevest ettem, isteni volt mindkettő.
A többiek csak paprikás zsemlemorzsában rántott harcsafilét ettek sültkrumplival, majonézzel. (Ez még a múltkori nagy harcsából volt, amit Legnagyobbikom fogott. Sőt, még mindig van belőle a fagyasztóban, hál'Istennek)
Apukámnak is csak halat és krumplit vittem, Neki is nagyon ízlett!
Szerda: karfiolleves zabkocka tésztával
Cukkinis-sonkás-paradicsomos mártás hagymával, fokhagymával oregánóval, kicsit csípősen, olaszosan, copfocska tésztával
Csütörtök: buggyantott tojásleves (úgy kezdődött, mint a sima rántott leves, csak tettem bele babérlevelet, tejfölt, és pici ecetet, amikor jól összeforrt beleengedtem 4 db tojást (csak keveset készítettem, kb 1-1,2 l vízzel mert ezt csak Apukámmal ketten szeretjük)
Csirkemelles brassói ezt viszont mindenki imádja!
Fűszeres sült csirke alatta sült fűszeres krumplival (először együtt sütöttem, kb 40 perc sütés után a húsokat másik tepsire raktam, hogy a krumpli is és a hús is szép pirosra sülhessen).
Vasárnap: csirkeleves 4 egész mellcsontból csigatésztával
Rántott sertéskaraj és rántott sajt krumplipürével és sültkrumplival, majonézzel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése