2023. június 6., kedd

Heti menü 05.15-től 05.21-ig

Hétfő: Húsos tarhonya készült bőr nélküli csirke felsőcomb filéből (a combcsontokat is belefőztem megint, csak a végén kiszedtem, Legkisebbikem és én leettük róla amit lehetett 😃), mellé csalamádé volt.


Kedd: levest nem főztem, volt még szombatról bableves, vasárnapról kacsanyakleves. Legkisebbikem kacsanyaklevest én bablevest ettem, isteni volt mindkettő.

A többiek csak paprikás zsemlemorzsában rántott harcsafilét ettek sültkrumplival, majonézzel. (Ez még a múltkori nagy harcsából volt, amit Legnagyobbikom fogott. Sőt, még mindig van belőle a fagyasztóban, hál'Istennek)



Apukámnak is csak halat és krumplit vittem, Neki is nagyon  ízlett!

Szerda: karfiolleves zabkocka tésztával



Cukkinis-sonkás-paradicsomos mártás hagymával, fokhagymával oregánóval, kicsit csípősen, olaszosan, copfocska tésztával


Csütörtök: buggyantott tojásleves (úgy kezdődött, mint a sima rántott leves, csak tettem bele babérlevelet, tejfölt, és pici ecetet, amikor jól összeforrt beleengedtem 4 db tojást (csak keveset készítettem, kb 1-1,2 l vízzel  mert ezt csak Apukámmal ketten szeretjük)



Csirkemelles brassói ezt viszont mindenki imádja!


Péntek: csirkeleves (5 farrészből és 9 szárnyvégből) cérnametélttel


Fűszeres sült csirke alatta sült fűszeres krumplival (először együtt sütöttem, kb 40 perc sütés után a húsokat másik tepsire raktam, hogy a krumpli is és a hús is szép pirosra sülhessen).




Szombat: körömpörkölt belefőzött krumplival, csalamádéval, kenyérrel.  Isteni volt!!!!!



Vasárnap:  csirkeleves 4 egész mellcsontból csigatésztával



Rántott sertéskaraj és rántott sajt krumplipürével és sültkrumplival, majonézzel




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése