Régebben az ilyen zöld levesektől mereven elzárkózott volna a család, de az utóbbi időben szívesen megeszik, mert rájöttek, hogy attól, hogy valami zöld, még lehet finom :).
Hozzávalók: 1 megmosott, héjasan hagyott cukkini, 2 nagy
petrezselyemgyökér, 1 közepes krumpli - utóbbiak hámozva, 1,7 liter
forró víz, só, ételízesítő, ízlés szerint, 1 kávéskanál fokhagyma
granulátum, kevés őrölt bors és chilipor, 4-4 nagy szál zeller és
petrezselyemzöld, 1 púpos evőkanál olajban eltett aprított medvehagyma, 1
evőkanál rétes liszt (búzacsírás)
levesbetét: pirított kenyérkocka - ehhez néhány vékony szelet kovászos cipó apróra kockázva, pici olaj
A zöldségeket kis darabokra vágva fazékba raktam, felöntöttem forró
vízzel, fűszereztem és kb. 15 perc alatt puhára főztem. Akkor
belekevertem az aprított zöldeket és a medvehagymát, meg a kanál
lisztet. Botmixerrel simára turmixoltam, majd a tűzhelyre visszatéve
forraltam még néhány percig. Apróra kockázott kenyérszeleteket
pirítottam pici olajjal, az lett a levesbetét.
Nagyon ízlett a családnak ez a kissé csípős krémleves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése