Ebben a rizottóban nincs se vaj, se bor, se sajt, úgyhogy biztos van aki
szerint ez nem is rizottó, de nekünk így, ilyen egyszerűen is nagyon
ízlett.
Hozzávalók: 1 fej hagyma felaprítva, 1 szál sárgarépa és
petrezselyem gyökér tisztítás után nagyon vékonyra szeletelve, kevés
olaj, 32 dkg Arborio rizs, 8 közepes csiperke gomba tisztítva,
negyedelve, 1,5 dl hideg vízzel krémesre turmixolva, 1 fehér kanál ételízesítő, só, őrölt bors, forró víz, amennyit felvesz, nagy csokor apróra vágott petrezselyem és zellerzöld.
Az apróra vágott hagymát és zöldségeket kevés olajon megdinszteltem,
majd hozzáadtam a rizst, azt is pirítottam egy kicsit, majd felöntöttem a
sűrű nyers gombakrémmel. Ízesítettem vega-mix-szel, sóval, jó sok őrölt
borssal, és hagytam kicsit párolódni a gombát is, majd kevés forró víz
apránkénti hozzáadásával éppen puhára főztem a rizst. A végén
belekevertem az apróra vágott friss zöldeket és paradicsomsalátával
tálaltam a rizottót.
A saláta hozzávalói:
8 db tojásparadicsom vékonyra szelve, citromlé, só, bors, szárított metélőhagyma
A szénhidrátos ebéd után 3 óra a várakozási idő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése