2016. január 12., kedd

Almás kelt minipalacsinta

Mára a csipetkés gulyásleves után valami könnyebb második fogásra vágytam.
A gyümölcsös tálon néhány karácsonyról maradt narancs és mandarin mellett még pár alma is ott állt érintetlenül, valahogy nem akarnak elfogyni. Így kigondoltam, hogy ma hármat felhasználok egy kis almás palacsintához. Édes második fogás nem is tudom mikor volt utoljára, - talán a mákos tészta, vagy a túró gombóc Apa kedvére -, almás palacsinta meg szerintem már évek óta nem került asztalra, nem is tudom miért - talán mert a meggylekváros-kakaós palacsinta volt a család kedvence, ezért mindig azt kértek. 
Az almás palacsinta hozzávalói: 
20 dkg finom liszt, 5 dkg rétes liszt, 2 db M-es tojás, kb. 4 dl tej, 5 dkg cukor, 2 csipet só, fél csomag instant élesztő, 3 db hámozott, finomra reszelt édeskés alma, 
a sütéshez kevés olaj, 
a szóráshoz  némi porcukor őrölt fahéjjal összekeverve
A palacsintatészta hozzávalóit az alma kivételével simára kevertem, amikor összeállt, belereszeltem az almát. Jó fél-háromnegyed órát állni hagytam, aztán egy nagyobb serpenyőt kikentem olajjal, és kis merőkanállal három kis kupac tésztát raktam bele, amiket kissé elterítettem a merőkanállal. Közepesnél erősebb  tűznél (7/12) szép pirosra sütöttem a palacsinták mindkét oldalát,


aztán tányérra szedtem és őrölt fahéjjal összekevert porcukrot szitáltam rá. Ebből a mennyiségből 25 db minipalacsinta lett. Kár volt ilyen hosszú időre elfelejteni, mert nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése