2016. január 11., hétfő

Maradék eltüntető paradicsomos mártás

A hét végi levesben főtt csirkemell csontokról lefejtett, apróra vágott hús, leveszöldség és kevés füstölt kolbász felhasználásával készült ez a mediterrán ízhatású paradicsomos mártás, ami kiválóan felhasználható főtt tésztára, pizzára, vagy melegszendvicsre is. 
a kenyérre kent húsos-kolbászos mártásra kis reszelt sajtot szórtam, pirosra sütöttem
Hozzávalók: 
1-2 evőkanál olaj, 1 kis fej hagyma felaprítva, 3 csirkemell főtt húsos csontjáról lefejtett, apróra vágott hús, és ugyancsak apróra vágott maradék leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó), pár deka füstölt kolbász vékonyra szelve, a szeletek kettévágva, 1 fehér kanál fűszerpaprika, kb. 2,5 dl passzírozott paradicsom és ugyanannyi víz, kevés ételízesítő vagy só, pár csipet szárított bazsalikom és oregánó, néhány csepp folyékony édesítőszer
A hagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a maradékokat, füstölt kolbászt, fűszereztem, felöntöttem paradicsommal és vízzel, és lefedve addig főztem, míg a hagyma megpuhult és a mártás besűrűsödött. Gyors és finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése