2018. február 3., szombat

Májgaluska leves kenőmájasból




Valami gyors levesre vágytam ma, végig gondoltam mi van itthon. Eszembe jutott, hogy van kenőmájas és régen volt májgaluska leves. Gyorsan zöldséget tisztítottam, feldaraboltam, megdinszteltem kevés olajon, felöntöttem a kellő mennyiségű vízzel, ízesítettem sóval, ételízesítővel, borssal, és főni hagytam. 
Közben összeállítottam a májgaluskát  2 db M-es tojás8 dkg zsemlemorzsa (házi készítésű)2-3 evőkanál vízkb. 1 csapott teáskanál szitált ételízesítő18 dkg Szigeti májaskevés őrölt bors és szárított petrezselyemzöld  felhasználásával. 
Amikor a zöldségek puhára főttek, beszaggattam a májgaluskát, pár perc főzés után megkóstoltam, hogy rendesen átfőtt-e. Jónak találtatott, ezért ehettem is ezt a gyors és finom májgaluska levest. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése