Valami gyors levesre vágytam ma, végig gondoltam mi van itthon. Eszembe jutott, hogy van kenőmájas és régen volt májgaluska leves. Gyorsan zöldséget tisztítottam, feldaraboltam, megdinszteltem kevés olajon, felöntöttem a kellő mennyiségű vízzel, ízesítettem sóval, ételízesítővel, borssal, és főni hagytam.
Közben összeállítottam a májgaluskát 2 db M-es tojás, 8 dkg zsemlemorzsa (házi készítésű), 2-3 evőkanál víz, kb. 1 csapott teáskanál szitált ételízesítő, 18 dkg Szigeti májas, kevés őrölt bors és szárított petrezselyemzöld felhasználásával.
Amikor a zöldségek puhára főttek, beszaggattam a májgaluskát, pár perc főzés után megkóstoltam, hogy rendesen átfőtt-e. Jónak találtatott, ezért ehettem is ezt a gyors és finom májgaluska levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése