A citromlekvár mintájára, főztem ezt az isteni mandarin lekvárt. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
Hozzávalók:
1/2 kg mandarin, 25 dkg cukor, fél tasak Dzsemfix 2:1, fél mandarin leve
A mandarint is megáztattam többször váltott forró vízben, mint a
citromot, majd annyi vízben, ami ellepte, főztem egészben kb. 1 órán át.
Utána felvágtam a mandarinokat, hogy az esetleges magot kiszedjem
belőle, de egyikben sem volt mag. Kis fazékban alaposan összeturmixoltam
a gyümölcsöt, hozzáadtam a cukrot és felforraltam. Pár perc főzés után a
dzsemfix is bele került, azzal még 3 percig főztem majd egy tiszta
üvegbe öntöttem, a kupakot rácsavartam, az üveget fejjel lefelé
fordítottam 10 percre és megvártam, hogy kihűljön a lekvár.
Isteni finom végeredményt kaptam, akár kenyérre kenve, akár sütibe töltve nagyon jó lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése