2020. január 18., szombat

Anyukám karácsonyi diós bejglije

isteni volt január 18-án is. Az ünnepek alatt teljesen elteltünk mindenféle finomsággal, de kimaradt egy csomó süti, amit sajnáltam kidobni. Maradt a fentebb már említett diós bejglin kívül mákos bejgli, almás gyümölcskenyér, panettone muffin, ezeket adagonként  folpackba, majd több réteg alufóliába, illetve nejlonzacskóba csomagolva lefagyasztottam. A kókuszgolyót készítésekor mindjárt jól záródó műanyag dobozba pakoltam és a hűtőben tároltuk, mindig csak annyit vettünk ki, amit megettünk. Így az új év első hetében még jót csemegéztünk belőle (tejet sose használok az összeállításhoz, csak mindig valamilyen lekvárt - legutóbb házi meggylekvárt -, így gyorsan romló alkatrész nem volt benne).


Ma vettem ki egy kis diós bejglit a fagyasztóból és búra alatt 90 Watton pár perc alatt kiolvasztottam, sőt kicsit még langyos is lett a végére. Ugyanolyan finom lett, mint eredetileg volt, nem kellett csalódnom. 
Ja, és ma kivettem egy tál karácsonyi töltelékes-apró húsos káposztát is, így főznöm se kellett.

2 megjegyzés:

  1. Akkor ma nagyon könnyed napod volt pihentél kicsit. A bejgli nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Főzés szempontjából tényleg könnyed napom volt, de tudod az ember lánya mindig talál valami csinálni valót. Teregettem, kicsit átrendeztem a nappalit, kitakarítottam a hűtőből a már nem oda való maradékokat, elmentünk a heti nagy bevásárlásra, elpakoltam, a vásároltakat, úgyhogy nem tétlenkedtem így sem :).

    VálaszTörlés