2020. január 21., kedd

Halkrumplileves



Ezt az ételt is a neten találtam egész pontosan  egy Facebook csoportban. Sose hallottam még róla, ezért feltettem csoporttársamnak a kérdést, hogy hogy készül. 
Elcsodálkoztam milyen egyszerű leves. Kis adagot főztem próbaként, de biztos többször készítem ezután, mert  nagyon finom. Ízében nagyon hasonlít a halászléhez (talán innen a név?), vagy egy jó krumplis gombóc leveshez.

Hozzávalók:
1 fej hagyma, 2 közepes krumpli, 1-2 evőkanál olaj, 2 teáskanál fűszerpaprika, 2 csipet őrölt kömény, 1 liter víz, ételízesítő és/vagy só

A hagymát tisztítás után ketté vágtam és vékonyan felszeleteltem. Ugyanígy jártam el a krumplival. Kis fazékba tettem mindkettőt, ráöntöttem az olajat, és néhány percig forrósítottam együtt, majd megszórtam ételízesítővel, sóval, fűszerpaprikával és azonnal felöntöttem vízzel, hogy a paprika meg ne keseredjen. Még kis fűszerköménnyel ízesítettem és már csak puhára kellett főzni. Kb. 20 perc alatt elkészült. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése