2020. augusztus 4., kedd

Karalábé-krémleves


A hét végén Párom Édesanyjánál voltunk látogatóban, fél év után először.  Sógornőm finom ebéddel várt bennünket, degeszre ettük magunkat a sok finomságból.
Így hétfőn csak egy könnyű ebédet főztem, karalábé-krémlevest,  és sült krumplit. A Mama által csomagolt husiból csak Legkisebbikem  kért. Persze nemcsak ebédről maradt húst csomagolt drága Mama, hanem saját termésű krumplit, hagymát, paradicsomot, karalábét, méghozzá nagyon finom zsenge karalábét. Egy ilyen zsenge hatalmas karalábéból főztem krémlevest, egy szál sárgarépával, egy közepes zellergumóval és egy kis fej hagymával. Most nem kockákra vágtam a gumókat, hanem felezés után 1 centis csíkokra, majd rá merőlegesen kb 1-2 mm-es vékony szeletekre, csakúgy mint a répát is. Aztán az összes felaprított zöldséget kevés olajon megdinszteltem, felöntöttem 1,5 liter meleg vízzel, ízesítettem 2 fehér műa. kanál ételízesítővel és kevés őrölt borssal és rövid idő alatt puhára főztem. Akkor tejfölös habarással behabartam, amiben kb. 1 dl hideg víz, 2 evőkanál rétesliszt, és 3 púpos evőkanál 20%-os tejföl volt. Pár perc forralás után botmixerrel krémesre mixeltem, még egyet forraltam rajta és pirított kiflikockákkal tálaltam. Legnagyobb örömömre  Bogikám szép adagot megevett belőle.

Nemcsak tegnap melegen volt finom, hanem ma délben hidegen is. Sőt a nagy melegben talán még jobban esett. 



Ugyanolyan finom volt, mint a múltkor a hideg kapros-fokhagymás-tejfölös cukkinikrémleves.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése