Vasárnapi ebédünk második fogásának kiegészítésére készült nálunk rántott zöldség a húsok (csirkemell filé és karaj) mellett. A húsleves gőzén meggőzölt karfiol és brokkoli rózsákat panírozás előtt megpergettem kis sóval, aztán a mostanában szokásos panírozási móddal bepaníroztam. Ehhez leütöttem 6 tojást, amit sóztam, és 6 evőkanál rétes liszttel simára dolgoztam. Ebbe a lisztes tojásos masszába mártottam először a zöldségeket, majd zsemlemorzsába forgattam. Mielőtt nekikezdtem, a sütőt 200 fokra és légkeverésre állítottam melegedni. A bepanírozott karfiolt és brokkolit sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, szilikon ecsettel megolajoztam kicsit, aztán a sütőbe toltam. Addig sütöttem, míg szép egyenletes barnára sült. Közben a tepsit kétszer megfordítottam, hogy egyenletesen barnuljanak a zöldségek. Nem mértem az időt, így is finom ropogós bundájúak lettek a karfiolok és a brokkolik is. A rántott húsok hagyományosan sültek, de így is rövidebb volt a sütési idő, és kevesebb olajat használtunk el, mintha a zöldségek is olajban fönt sültek volna.
Ebédnél elmaradt a fényképezés, csak délután fotóztam le, ami ebéd után a tálon maradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése