2022. június 5., vasárnap

Heti menü 05.30-tól 06.05-ig

 Hétfő: fél 1-re a háziorvoshoz volt időpontom, pont indulás előtt sült meg egy tepsi krumplis-sajtos pogácsa. Abból pakoltam egy tálba, mellé fogtunk egy liter hideg tejet, ezekkel felszerelkezve mentünk az orvos után Tatához. Melegíteni akartam Tatának kacsapörköltet tésztával, de inkább Ő is pogácsát kért tejjel. Isteni volt.  :) 

(Aki kért ehetett tegnapról maradt levest, és szombatról maradt kacsapörköltet tésztával.)

(Ma délelőtt végre helyre állt a szívverésem. Megkönnyebbültem kicsit. Kaptam beutalót nagylaborra és endokrinológiára. Lehet, hogy műteni kell a pajzsmirigyemet.)


Kedd: Kolbászos bableves tejfölös pörcös tészta



Szerda: szülinapi ünnepi ebédem: csirkeleves 22 szárnyközépből és 11 lábból új zöldségekkel, csigatésztával, a főtt szárnyközepekből 18 db-ot kiszedtem és párizsiasan megsütöttem, 18 szárnyközepet kólás paradicsomos pácban, 18 szárnyközepet csípős ketchupos pácban pácolva sütöttem meg, köret sültkrumpli volt. Isteni ebédünk volt!


fölül a kólás-paradicsomos, alul a ketchupos-csípős sült szárnyak

párizsi bundás szárnyak


Csütörtök: bableves tegnapelőttről, kolbászos rakott krumpli






Péntek: zöldséges gombakrémleves, csirkepörkölt tésztával, savanyúsággal




Szombat: darált húsos-rizses rakott karalábé



Este: meggyes lepény



Vasárnap: friss pipileves csigatésztával, sült kacsaszárny és levesben előfőzött, párizsiasan sült csirkeszárny közepek hagymás krumplipürével, új káposzta salátával, epres-meggyes-banános gyümölcssaláta 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése