Hétfő: tojásos leves krumplis pogácsa
Kedd: hurka-kolbász alatta sült fűszeres karika krumplival
Szerda: rizseshús csirkemellből, csalamádé
Csütörtök: csak sóval ízesített sült csirkeszárnyközép sült hasábkrumplival - nem tudom mi a krumplink neve, de isteni főzni is és sütni is. A múlt héten Ádámka unokám is megjegyezte, hogy isteni a sültkrumplim. Vastagabb hasábokra vágva, Zepter módon sütöm. A husit meg sütőpapírral bélelt tepsin, zsiradék nélkül.
Kistányérról, kézzel ettünk, isteni volt! 😀 |
Az utóbbi napokban egyszerű, kevés munkát igénylő ebédek készültek, mert nem vagyok valami jól. Nagyon megfáztam, rettenetes köhögő rohamaim vannak. Leteszteltek, nem vagyok covidos, de már a második adag antibiotikumot kaptam, mert az első nem hozta meg a kívánt eredményt, (az is lehet, hogy az örökös rohanásban leizzadtam és "ráfáztam"). Bízom benne, hogy az új antibiotikum hatni fog és végre meggyógyulok.
Péntek: köröm-fül pörkölt főtt krumplival kenyérrel
Szombat: krumplinudli leves (a tegnapi főtt krumpli felhasználásával), fokhagymás csuka filé és egész süllő, ugyanolyan karikakrumplival (a halakat Legnagyobbikom fogta, a Tiszán, csakúgy, mint a karácsonykor asztalra kerülőket, akkor pontyból, harcsából és süllőből készül majd az ünnepi vacsora).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése