Hétfő: Vasárnapról maradt raguleves, másodiknak csirkeszárnyközepeket sütöttem olaszos csirkefűszeremmel, ugyanolyan fűszerezésű tepsis-hagymás krumplival
Este sütöttem egy tepsi krumplis-sajtos pogácsát, isteni vacsora volt hideg tejjel
Kedd: karajcsont leves cérnametélttel (bőrös malackaraj csontja); sörben párolt-sült bőrös malacoldalas hagymás krumplival
Szerda: kétféle leves közül lehetett választani, tegnapi csontleves ill. csirkeraguleves vasárnapról - én utóbbit választottam, a második krumplis tészta a tegnapi hagymás krumpli felhasználásával. A malacoldalas maradékát kenyérrel lehetett enni paprikával vagy savanyúsággal.
Csütörtök: krumplileves, csoki krémpudingos-kakaós (15 db) és házi baracklekváros (16 db) kelt palacsinta. A lekvárt Aranka Dédimamától ❤️ kaptuk, mikor legutóbb ott voltunk látogatóban.
Péntek: rizseshús kifilézett csirke alsócombokból csípős csalamádéval (a csontokat is belefőztem, csak tálalás előtt kiszedtem és "előételként" megszopogattuk 😄).
Szombat: hurka-kolbász tepsis krumpli (Régebben büszke voltam rá, hogy soha nem durrant ki a hurka sütés közben. Ennek az utóbbi időben sajnos vége szakadt, mert szinte mindig kidurrannak a hurkáim és nem tudok rájönni miért. Ahogy régen, most is nagyon hegyes késsel szurkálom meg pár helyen, hogy a gőz távozhasson, de ez mostanában nem segít.)
Vasárnap: csirkeleves csigatésztával, rántott harcsafilé és csirkemellfilé tört-, vagy sültkrumplival. (Én csak harcsát ettem törtkrumplival, ezért az van lefényképezve)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése