2023. április 7., péntek

Heti menü 03.06-tól 03.12-ig

 Hétfő: paradicsomos-kolbászos tészta olaszos fűszerezéssel



Kedd: tejfölös csiperke krémleves pirított zsemlekockákkal; fűszeres krumplin és hagymán sült fűszeres bőrös malac comb szelet darabok 




Szerda: körömpörkölt főtt krumplival (Eredetileg fül is volt benne, de végül azt kiszedtem belőle, mert nem volt jó ízű. Szerencsére a pörkölt ízét nem rontotta el.) Ugyanígy jártam néhány tálnyi kocsonyával, abból is kiszedtem az összes fület. (Nem romlott volt, csak az íze nem jött be - szerencsére a kocsonya ízét se rontotta el)



Bogikám aranyos volt, kínálgattuk a kocsonyával, mondtuk neki, hogy finom puha bőrös malac husi, és a kocsonya olyan, mint egy zselé. Másnap aztán mondta: tudjátok, tegnap malaczselét ettetek 😄😄😄. Nagyot nevettünk.

Csütörtök: csirkeleves csigatésztával (12 db szárnyközépből, sok zöldséggel),   az előző esti nőnapi ünneplésből maradt rendelt pizza (többféle)


Vacsora csak nekem: gombaszószos tészta (maradék gombakrémlevesbe főzött bucatíni)


Péntek: Fiam kérésére a gyerekeknek Valdor golyókat sütöttünk, mellé sültkrumplit




Nekem és Tatának a lecsontozott körömpörköltbe krumplit főztem. Kicsit bő szaftja lett, de zsemlével kitunkoltam. Tatának meg kevesebb szafttal szedtem.


Szombat: kacsanyakleves eperszalag tésztával (bár a zacskón a neve "pántlika" volt, de mindegy, finom 8 tojásos tészta), a második is kacsa volt, a héten kaptunk 2 ízületes kacsaszárnyat, abból sütöttem meg 18 db-ot, mellé hagymás krumplipüré készült. Legkisebbikem szerint luxus ebédünk volt 😄. Kis öröm is nagy öröm 🙂




Vasárnap: és megint csirke szárnyközepek. 36 db-ot főztem meg zöldségekkel levesnek, most külön főztem hozzá cérnametéltet. Az összes húst kiszedtem a levesből, jól leitattam róluk a levest (hogy sütés közben ne fröcsköljön az olaj),  és párizsiasan megsütöttem mindet. Mellé párolt parboiled rizs és sültkrumpli volt a köret. Legnagyobb örömömre ez is nagyon bejött a családnak!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése