A "fészbukon" találtam ezt a receptet
https://www.facebook.com/100044315179612/posts/778381953648970/
gondoltam kipróbálom. Bedagasztottam a leírtak szerint, de úgy ragadt, hogy majd megütött a guta. Kevés olajat adtam hozzá, az segített egy icipicit. Néhány darabot kiszakítottam és olajozott tálcára raktam kelni, a többit folpackkal letakarva hűtőbe raktam. A kint hagyott lángosgombócok szépen keltek, de a sütéshez fölszedni csak olajos kézzel sikerült. Felforrósított olajban az első oldalakat fedő alatt sütöttem, a megfordítás után már fedő nélkül. Szépek lettek és nagyok. Kicsit szívósabbak mint amiket eddig sütöttem, de amúgy finom volt (lehet, hogy a tojás miatt). Én ma is csak sóval ettem, a család tejföllel, sajttal, fokhagyma granulátummal.
Kíváncsi vagyok, holnap milyen lesz a hűtőben tárolt tésztából sült lángos.
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 3 tojás
- 1 ek só
- 5 dkg friss élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 3 db 175 g-os kefir
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése