2023. április 7., péntek

Hűtős lángos

 


 A "fészbukon" találtam ezt a receptet  

https://www.facebook.com/100044315179612/posts/778381953648970/  

gondoltam kipróbálom. Bedagasztottam a leírtak szerint, de úgy ragadt, hogy majd megütött a guta. Kevés olajat adtam hozzá, az segített egy icipicit. Néhány darabot kiszakítottam és olajozott tálcára raktam kelni, a többit folpackkal letakarva hűtőbe raktam. A kint hagyott lángosgombócok szépen keltek, de a sütéshez fölszedni csak olajos kézzel sikerült. Felforrósított olajban az első oldalakat fedő alatt sütöttem, a megfordítás után már fedő nélkül. Szépek lettek és nagyok. Kicsit szívósabbak  mint amiket eddig sütöttem, de amúgy finom volt (lehet, hogy a tojás miatt). Én ma is csak sóval ettem, a család tejföllel, sajttal, fokhagyma granulátummal.

Kíváncsi vagyok, holnap milyen lesz a hűtőben tárolt tésztából sült lángos. 

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 3 tojás
  • 1 ek só
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 3 db 175 g-os kefir

04.02. utóirat:
Eddig nem került rá sor, de ma délután uzsira sütöttem 3 db lángost a hűtőben pihenő tésztából. Nagyon finom volt, szerintem jobb, mint a frissiben sütött. Holnap reggelire megsütöm a maradék tésztát, szerintem 3 db még lesz belőle. Bogikámnak is nagyon bejött uzsira. Megint csak sóval ettük.


04.04. utóirat
Ma reggelire megsütöttem az utolsó 3 lángost! Isteni volt!


Így összesen 14 db méretes lángos lett a fenti alapanyagokból dagasztott tésztából. Csinálok még ilyet máskor is, de a sütés előtt 1-2 napig biztosan pihentetem a hűtőben, mert úgy sokkal finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése