Hétfő: előző hétről maradt kacsanyak vagy csirke leves (ezekről nem csináltam képet); magyaros "pasta carbonara" - húsos szalonna helyett, csak sima füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával és pörcével, tejföllel és sóval elkevert 5 tojással 1 csomag tésztához. Finom volt!
Kedd: kolbászos gyors bableves (babkonzervvel); rizsfelfújt, rizskók, vagy rizskoch, ki hogy ismeri, málnaszörp híján most meggy és sárgabarack lekvárral. Isteni volt! Apukám is imádott mindent 🙂.
Szerda: karfiolleves; fűszeres krumplin és negyedelt hagymán sült fűszeres bőrös malacoldalas (én csak ezt ettem, ahogy a többi felnőtt is 😀), Bogikának rántott csirkemellfilé és sajtbodag sültkrumplival.
Csütörtök: csirkepörkölt és gombapörkölt csiperkéből.
(A csirkepörkölt 6 db kifilézett és 3-3 darabra vágott alsócombból és fél csirkemellfiléből készült. A combcsontokat is belefőztem a pörköltbe, de tálalás előtt kiszedtem belőle. Nem dobtuk ki, leeszegettük róluk a rajtuk maradt húsokat, ez még Bogikámnak is nagyon tetszett, Ő is beszállt 🙂.)
Péntek: csirke felsőcomb csontokból leves cérnametélttel; gyros felsőcomb filéből sültkrumplival tzatzikivel
Szombat: fűszeres tepsis krumpli hagymával, füstölt szalonnával és virslivel
Délután csokis muffin tejszínhabos vaníliakrémmel vagy lekvárral
Vasárnap: kacsanyakleves csigatésztával; bőrös malacsült (karaj szeletek és hasaalja darabok) hagymás krumplipürével
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése