Hétfő: karfiolleves vajas galuskával; húsos-rizses rakott karfiol, és 4 db rántott karfiol sültkrumplival (utóbbi Legnagyobbikom kedvére és csak délután sütöttem meg, mire hazaért),
a "maradék" |
Szerda: zöldborsó leves nokedlivel, fokhagymás-rozmaringos fűszerkeverékkel ízesített csirke szárnyközép és far-hát sütve, ugyanolyan fűszerezésű tepsis krumplival
Csütörtök: paradicsomos mártás csirkemellel, kolbásszal és sültbabbal (konzerv), tésztával
Péntek: krumplinudli leves,
A második: töki pompos, Bogikának csak sonkával és hajszálvékony füstöltszalonna szeletkékkel a tejfölön és sajton kívül,
a pompos másik oldalának egyik negyedén Tatának csak szalonnával és hagymával, másik negyedén még csemege házi szalámi is volt.
A másik pomposon tejföl, sajt, hagyma, hajszál vékony füstöltszalonna szeletkék és csemege házi szalámi volt. Isteni lett, bár a tésztájával nagyon megszenvedtem, mert csak lágyult és lágyult. Nem győztem lisztet adni hozzá. Féltem is, hogy nem lesz jó, de végül nem kellett csalódnunk.
Szombat: csontleves, borsos tokány felsőcomb filéből krumplipürével vagy tésztával
Vasárnap: tejszínes petrezselymes zellerkrémleves, pirított kenyérkockákkal
Sült kacsa far-hát és kacsaszárny, frissen kisült kacsazsírral kikevert krumpli, és tejfölös kaporszósz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése