Hétfő: leves vasárnapról,
csirkepörkölt tésztával és/vagy pirított tarhonyával
Kedd: hagyományos rakott krumpli
Este úgy fáztam, hogy összeütöttem egy fazék gombás karfiolos zöldséglevest hosszúra hagyott cérnametélttel, ami isteni volt, egy fél literes bögrével megettem, tetőtől talpig átmelegített, csak fényképezni felejtettem el 🙁. Másnapra is maradt, már csak másodikat kellett kitalálni, de Legkisebbikem pizzát kívánt, azt meg úgy rendeltük. Így a szerdai főzés kimaradt, csak enni kellett!
Csütörtök: csirke felsőcombok csontjából és bőréből főztem levest zöldségekkel, eperszalag tésztával (a bőröket tálalás előtt kidobtam belőle), másodiknak csirke borsos tokány készült tésztával, Apukámnak főtt krumplival)
Péntek: gommbócleves helyett nudlileves 🙂 (isteni volt! az előző nap Apukámnak főzött és megmaradt 30 dkg főtt krumpliból (áttörve) és 12 dkg rétes lisztből gyúrt tészta + még pár csipet liszt a sodráshoz és daraboláshoz, aztán zutty a megfőzött levesalapba pár perc és kész!)
párolt-grillezett csülök, hagymás krumpli
Szombat: babérleveles-tejfölös buggyantott tojásleves,
Penne fokhagymás-csípős cukkinivel (hámozva-reszelve). Hagytam üresen is tésztát, ha valaki nem kér cukkiniset.
Vasárnap: csirkeleves 6 bőrös farrészből eperszalag tésztával,
Rántott csirkemellfilé (12 szelet) és levesben főzött farrészek (6 db) + 4 db sajtbodag, tejfölös krumplipürével és/vagy sültkrumplival, meggybefőttel (aki kért)
Rántott farrészek tejfölös krumplipürével |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése