Hétfő: vasárnapról maradt csirkeleves (a sárgarépa mind elfogyott belőle, csak petrezselyemgyökér, hús és csipet tészta maradt), csirkepörkölt galuskával és/vagy frissen főtt tésztával
Kedd: zöldségleves kelkáposztával, marhahús ízesítésű smack tésztával
Lecsó virslivel, krinolinnal és főzőkolbásszal, kenyérrel
Szerda: Krumplis tarhonya füstölt kolbásszal és főzőkolbásszal
Csütörtök: 3 egész csirkefarból leves zöldségekkel és cérnametélttel
Kelkáposztafőzelék sütőben sült fasírttal
Péntek: brassói csirke felsőcombfiléből. Sajnos fényképezni elfelejtettem. :(
Szombat: Tejfölös gombakrémleves csiperkéből és vargányából pirított zsemlekockákkal
Sütőpapírban sült sonkával és sajttal göngyölt csirkemellfilé tejfölös krumplipürével, vagy sültkrumplival
Vasárnap: csirkeleves 6 farrészből Bogika kérésére csipet tésztával,
csirkemellfilé rakott krumpli módra sültkrumplival
(a margarin és kevés olaj keverékén elősütött mellszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, megpergettem sóval, /ahogy a tojást is/ aztán tojás és kolbászkarikák kerültek rá, majd egy-egy kiskanálnyi tejföl, reszelt sajt és irány a sütő. 180 fokon és légkeverésen szép pirosra sütöttem Bogikának csak sonkát kockáztam fel, azt raktam az elősütött mellszeletkékre, rá tejfölt és reszelt sajtot /bal alsó sarok/)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése