2024. január 3., szerda

Heti menü 11.27-től 12.03-ig

 Hétfő: krumplinudli leves (a pörkölthöz főzött krumli maradékából),  fűszeres tepsis krumpli rajta sült csirkeszárny és far-hát darabokkal (imádjuk  mert amellett, hogy egyszerre elkészül a hús és a köret, még isteni melegen és hidegen is, a szaftját Bogikámmal versenyben tunkoljuk).




Kedd: zöldségleves karfiollal, zöldborsóval, csípős csirkés smack tésztával,

Sajtgolyók (30 dkg reszelt trappista, 1 db tojás, 2 ek. rétes liszt, pici só), levesben előfőzött karfiolból sajtos karfiol"pogácsák" (kb 20 dkg főtt, villával pépesített karfiol, 10 dkg reszelt trappista, 1 tojás, 3 ek. rétesliszt, pici só, 1,5-2 ek. zsemlemorzsa) tejfölös-margarionos krumplipüré. A sajtgolyóból 24 db lett, a sajtos karfiolból 11 db. Nagyon finom ebédünk volt!

m




Szerda: gulyásleves a vasárnapi marhapörkölt maradékából zabkocka tésztával, a blogon már leírt módon, hűtős lángos simán, fokhagymával, tejföllel, sajttal, ki hogy akarta. A tésztába most csak 2 db L-es tojást tettem, így nem volt olyan ragacsos. Eredeti recept itt:

https://www.facebook.com/100044315179612/posts/778381953648970/ 

Még az este bedagasztottam a tésztát, a hűtőben gyönyörűen megkelt délelőttre. Olajozott tepsire szakítottam ki kis darabokat, amiket az 50 fokra és légkeverésre állított sütőben kelesztettem rövid ideig a sütés előtt. Délben 14 db lángost sütöttem meg, mikor Bogika hazaért a suliból, akkor a többi tésztából még 7 db-ot, így összesen 21 db nem túl nagy lángos lett.



a duplájára kelt lángostészták


Csütörtök: karalábéleves cérnametélttel, olaszos paradicsomos húsgolyócskák spagettivel (Apukámnak orsótésztával, hogy ne kelljen a spagettivel bajlódnia)



a  golyócskákat egyenesen a serpenyőbe raktam

Péntek: Bogikám lebetegedett csütörtök estére, fájt a torka, feje, pocakja, hőemelkedése  és egyéb baja is volt. Ma orvosnál voltak, aki vírusfertőzést állapított meg. Így "gyógylevest" főztem csirkéből csigatésztával és rizseshùst csirkemellből (mi csemegeuborkát is ettünk hozzá). Örültünk, mert szépen evett, délutánra hál'Istennek jobban lett, társasoztunk, rajzolt, szinezett, tett-vett, este is szépen vacsorázott rizseshùst (hagytam, hogy maga szedjen, csak annyit egyen, amennyi jól esik. Igaz egyszerre nem szedett sokat, de másodszor is szedett.) Bízom benne, hogy a nehezén túl van, mert nagyon rossz látni, amikor a kicsikénk ilyen "szárnyaszegett"



Szombat: csirke combcsontokból leves cérnametélttel, a combhúsból csirkebrassói



Vasárnap: újabb csirkeleves, most 4 egész felsőcombból eperlevél tésztával, rántott csirkemellfilé és karaj (a tányéromon az utóbbi van) petrezselymes-, vagy sültkrumplival, csemege uborkával



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése