2024. január 3., szerda

Heti menü 12.18-tól 12.24-ig

 Hétfő: elkezdődött a karácsonyi készülődés, ezért főzni nem volt időm. Vasárnapról maradt leves, kevés rántott hús és krumplipüré, illetve hideg kaja a hűtőből. Este feldíszítettük Bogikámmal a karácsonyfánkat a nappaliban olyan helyen, ahol körbejárható volt. Kár  hogy nem lehetett ott hagyni! Mikor elkészült, a szokásos helyére, a sarokba került. Apukám gyönyörű pici fáját is feldíszítettem még vasárnap, azt is megmutatom, és a saját fánkról képet is (utóbbi csak részlet, közelről fényképezve).





Kedd: karfiolleves eperlevél tésztával, tejfölös-sajtos-pörcös tészta.



Szerda: Csirkeleves eperlevél tésztával, fűszeres tepsis krumpli és sült csirkeszárny darabok





Csütörtök:Legkisebbikem névnapja volt, ragaszkodott hozzá, hogy pizzával ünnepeljünk, hát így lett. Én és Apukám előző napról maradt levest is ettünk a pizza előtt.Képet nem készítettem semmiről.

Péntek: megfőztem  a karácsonyi káposztát 3,3 kg aprókáposztából néhány levéllel, 1,28 kg csülökből, 1 kg lapockából, 1 kg darált sertéscombból 25 dkg rizzsel, a töltelék kolbászhús ízesítésű. Az idén húsgolyók mellett mini "szármákat" is csináltam. Sajnos nem főtt meg ebédidőre, ezért csináltam egy gyors buggyantott tojáslevest babérlevéllel, tejföllel, meg egy kis sült krumplit ebédre (utóbbit nem fényképeztem). 


Délután ledaráltuk (-tam) 85 dkg diót és 85 dkg mákot (kézi darálóval, a mák különösen fárasztó volt). Este megcsináltam még a bejglit is 6 rúd diósat és hat rúd mákosat Andi receptje alapján. Éjjel a kocsi hátuljában pihent, csakúgy, mint tavaly, szombat reggel megsütöttem 180 fokra előmelegített és légkeverésre állított sütőben középen 30 perc alatt. Isteni lett mindkettő, így a családnak ez a gasztro"ajándékom", meg nekünk is marad 2-2 rúd.

6 rúd diós

6 rúd mákos


A mi bejglijeink

Szombat: megkóstoltuk a káposztát, aztán külön tettem el az apróhúsosat és másik tálban a töltelékes szármákat és húsgolyókat hogy ne törjük keresgélés közben egy nagy edényben. Az én adagom ilyen volt



Délután Bogikával mézeskalácsot sütöttünk, már nagyon ügyes, szépen pakolta a sütőpapíros tepsire a formákkal kiszúrt tésztát. 5 tepsivel (2 nagy tányérral) lett


Vasárnap (Szenteste): filézett szegedi pontyhalászlé (passzírozott)

Paprikás zsemlemorzsában sütött pontyfilé petrezselymes krumplival, csemege uborkával (én ezt ettem, de volt még a halhoz krumplisaláta, vagy sültkrumpli is, ki mit kért hozzá)


Mindenkinek békés, szeretetteljes 
karácsonyi ünnepeket kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése