2024. március 27., szerda

Heti menü 03.18-tól 03.24-ig

 Hétfő: más dolgom miatt nem tudtam főzni, Legkisebbikem a Csiga pékségből hozott virslis kiflit, húsos bureket, pizzás csigát, mindenki kedve szerint választott, de fotót nem csináltam semmiről.

Kedd: volt még itthon két fél csirkemell filém, abból készítettem egy isteni szaftos paprikás-tejfölös-tejszínes-krémsajtos egytálételt, belefőzött tésztával. Bogikámnak is nagyon ízlett, azt mondta: mama, ez nem finom, hanem isteni (és 3x kellett neki szedni, persze egyre kisebb adagokat)

Hozzávalók: kevés olaj, 1 fej felaprított hagyma, 2 fél csirkemell filé vékony kis szeletekre vágva, só és fűszerpaprika ízlés szerint, másfél liter víz, 1 csomag 4 tojásos szarvacska, 4 evőkanál 20 %-os tejföl, 1 tömlős tejszínes natúr sajtkrém, 2,5 dl tejszín.


Szerda: nem főztem, mert elmaradt ügyeimet próbáltam összeszedni és ilyenkor rohannak az órák. Vasárnapról maradt csirkelevest, vagy sült szalonnás, virslis tükörtojást lehetett választani. Nem fotóztam, mert mindenki akkor evett, amikor hazaesett.

Csütörtök: zöldségleves csípős marhás smack tésztával, kelkáposztafőzelék kétféle sült virslivel (műbelessel és roppanós bécsivirslivel)



Péntek: bársonyos szaftú körömpörkölt főtt krumplival, kenyérrel


Szombat: Legnagyobbikom 2 szép két kg feletti harcsát hozott haza pénteken  az egyikből készült finom filézett paszírozott enyhén csípős harcsa halászlé és paprikás zsemlemorzsában sült rántott harcsafilé petrezselymes krumplival, vagy sültkrumplival (majonézzel). (A másik harcsa darabolva, feliratozva fagyasztóba került egy későbbi alkalomra.)




Vasárnap: hùsleves 7 farrészből és 8 két ízületes szárnyból csigatésztával, a levesből kiszedett húsok panírozás után sütőben sütve, tejfölös krumplipürével (én inkább tegnapról maradt petrezselymes krumplival ettem)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése