2024. március 27., szerda

Heti menü 02.19-től 02.25-ig

 Hétfő: vasárnapról maradt hùsleves, csirkemelles rizses hús céklával



Kedd: paradicsomos szardíniás tészta jó csípősen saját készítésű szélesmetélttel (hagytam üresen is tésztát, hogy tejföllel-sajttal ehesse, aki a szardíniát nem szereti)


Szerda: Csülkös körömpörkölt főtt krumplival, káposztával töltött almapaprikával




Csütörtök, február 22. Ma 9 éve, hogy drága Párom az angyalokhoz költözött. Azóta is szerelemmel, végtelen szeretettel és hiányérzettel gondolok RÁ  :'(


Nem kellett főznöm, volt előző napról pörkölt.
Vacsorára melegszendvics készült sonkával, szalámival, sajttal

Péntek: sima krumplileves fokhagyma granulátummal, pici rizzsel, fokhagymás pirítós,  sonka  (nem sok kedvem van a főzéshez mostanában :(.)
Több, mint két évig minden nap azon voltam, hogy időre elkészüljön a többnyire kétfogásos ebéd és rohantunk vele Apukámhoz (Apukám általában csak a levest ette meg délben,  a másodikból mindig csak kicsit kért, ha kért, a többit  meghagyta vacsorára, pedig vittünk hideg kaját is és naponta legalább 2 banánt  (a többi gyümölccsel hiába próbálkoztam, nem kellett Neki). Most furcsa, hogy már nem kell sietni. 
Legkisebbikemet zavarja az új helyzet,  csalódottan néz a tűzhelyre, ha hazaér a munkából és nincs finom étel illat. De megérti, hogy kicsit "leengedtem". 
Vacsorára krumplit sütöttem Bogikámnak.


Szombat: karfiolleves cérnametélttel, sültcsirke tepsis krumplival



Vasárnap: Csirkeleves cérnametélttel, KFC jellegű sültcsirke sültkrumplival

A múltkor, mikor rendeltünk, nagyon ízlett a szaftos csirkehús kerestem egy receptet a neten itt meg is találtam és ahhoz hasonlóan készítettem el, persze kis változtatásokkal
Pl. amilyen fűszerem nem volt itthon, azt kihagytam a pácból (zsálya, majoranna, koriander, a chilit meg azért, hogy Bogika is tudjon enni belőle ne legyen erős). Az utasítás szerint a száraz keveréket kettéosztottam, egyik felét felfőztem 2,5 liter vízben még az éjjel, ma reggel bepácoltam vele a húsokat, úgyhogy nem állt egy éjszaka, csak kb. 4 órát a pácban a 6 db két ízületes szárny, 6 db felsőcomb, 4 db alsó comb és 2 fél csirkemellfilé kb 1,5-2  cm vastag darabokra  felszeletelve  keskeny oldalára merőlegesen. A pác másik felét ma  elosztottam 6 db felvert tojásban, amibe még 2-2,5 kanál lisztet is kevertem, a másik felét 16-17 evőkanálnyi zsemlemorzsában.. A húsokat a pácolás után leszűrtem, leöblítettem és alaposan lecsepegtettem. Nagy mély tepsiben kb. 2 cm magasan öntöttem olajat és 200 fokos sütőben felforrósítottam. A fűszeres tojásba és morzsába forgatott szárnyakat és combokat ebben a nagy tepsi forró olajban sütöttem meg 200 és 250 fok közötti hőmérsékleten és légkeverésen, párszor megforgatva mert túl sokáig tartott volna serpenyőben ezt a mennyiséget megsütni. Csak a mell darabokat sütöttem serpenyőben, mert az már nem fért bele a tepsibe. Isteni finom szaftos husi lett, nekem úgy ízlett, mint a KFC-s. Kis hiba azért adódott, valószínű amikor a húsokat egyszerre beraktam a forró olajos tepsibe,  nagyon lehűtötte az olajat, ezért néhol levált a panír, vagy nem volt olyan ropogós. De a KFC-sben is volt olyan, amiről hiányzott imitt-amott a panír.
Nagyon ízlett, máskor is csinálok ilyet az biztos, mert isteni





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése