Tegnap Páromnak volt, ma Legnagyobbikomnak van a születésnapja.
Isten éltessen sokáig jó egészségben, boldogságban Zsocikám!
Mivel ma mindenki dolgozik, tegnap ünnepi ebéd készült a szülinapok alkalmából, a család nagy kedvence, ami mégis ritkán, leginkább ünnepi alkalmakkor kerül az asztalunkra: marhapörkölt. Jó nagy adagot főztem, hogy vacsira is maradjon, meg egy tálkával még ma estére is van belőle. Volt finom leves is, meg persze torta. Most csokihabos krémmel, a krém alá pedig meggylekvár került a kakaós piskótára. Nagyon finom lett a torta is, csakúgy, mint az ebéd többi része.
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 5 evőkanál rétes liszt, 1 evőkanál átszitált holland kakaópor
Ezekből a szokásos módon piskótát sütöttem.
A krém hozzávalói:
450 ml tej, 1 csomag étcsokis pudingpor, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál átszitált holland kakaópor, 1 tábla 100 gr-os étcsoki, 500 ml Meggle cukrászhab alap.
A díszítéshez: néhány kocka étcsoki kocka kettévágva
egyéb: kb. 10 evőkanál meggylekvár
300 ml tejet felforraltam 4 evőkanál cukorral, majd beleöntöttem a maradék 150 ml tejben simára kevert csokis pudingport és kakaóport, állandóan kevergetve 3 perc alatt készre főztem, majd belekevertem a kockákra tördelt tábla csokit, amikor felolvadt, átöntöttem egy tálba és kihűtöttem.
Amikor kihűlt, botmixerrel teljesen simára turmixoltam, és a keményre vert Meggle habba kevertem gépi habverővel.
A kihűlt piskótát háromba vágtam, a piskótát megkentem meggylekvárral, aztán jó vastagon krémmel, a középső lapnál is így jártam el, végül a tortát körbekentem krémmel, megdíszítettem, és csoki háromszögekkel raktam körbe.
Ez a poszt az 1800. közzétett bejegyzésem 7 és 3/4 év alatt. Mostanában nem túl gyakoriak a bejegyzések, de 2010 decembere óta rengeteg étel között lehet válogatni, ill. életünk eseményeiről olvasni a blogon. Segítség lehet az eligazodásban az oldalsávban található "cimkék" és "blogarchívum", illetve a "keresés".
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése