Az idén sem főztem Szilveszterre. Ha valaki meleg ételt kívánt, virslit ehetett. Szilveszter éjszakára a pezsgő mellé ezeket a hidegtálakat készítettem
meg háromféle kencét, utóbbihoz kétféle készen vásárolt kréker közül lehetett választani.
A hidegtálakhoz kétféle sonkát - összesen 30 dkg-ot, egy csomag szeletelt kolbászt - 10 dkg-ot, 1-1 csomag szeletelt Pannónia, Ementáli és lapkasajtot, másfél doboz cherryparadicsomot, 1 nagy piros húsú kaliforniai paprikát, fél kígyóuborkát, másfél hegyes erős paprikát használtam fel.
A pálcikákat skypolás közben készítettem el, drága kis Tomikámnak nagyon
tetszett, ahogy egymás után készültek a színes nyársak. Azt remélem,
hogy valamikor Ő is visszatér a sokféle ételt megkóstolók táborába, mert
sajna még mindig nem túl sokféle ételt eszik meg.
Tegnap csúcsot javítottunk a skypeolás hosszában. Nem gondoltam volna,
hogy egy kisgyerek 3 órát eltölt a gép előtt, szinte folyamatosan
beszélgetve, de tegnap ez is megtörtént. Több, mint három órán keresztül
beszélgettünk Tomikámmal. Közben Ádámka is beszaladt párszor, főleg
amikor énekelgettünk. Csak akkor köszöntünk el, amikor Kicsikém úgy
döntött, hogy elég volt, de szerintem akkor is csak azért, mert készülni
kellett, indultak az Apjukhoz.
A "kis kitérő" után néhány szót még a kencékre is fordítanék. Ezeket még
előző este összeállítottam és hűtőben lefóliázva tartottam, hogy az
ízek jobban összeérjenek. Persze még aznap este megkóstolta
Legkisebbikem és Barátnője is valamennyit, hogy biztosan elég finom
legyen mindegyik.
A bal oldali egy fűszeres sajtkrém, (amiben zöld levélkék
látszanak) háromféle tömlős sajtból készült (Gouda, Ementáli és Sonkás)
kevés tejföllel habosra kavartam, préselt fokhagymával, chili porral, és
jó pár friss, apróra vágott bazsalikomlevéllel ízesítettem
A középső avokádókrém, amit úgy készítettem, mint már szerepel a blogon,
most abba is friss fokhagyma meg zöldhagyma került. A tányérba az
avokádó magját is beletettem, állítólag akkor nem barnul meg. Persze
megbarnult kicsit a felszíne, de alatta gyönyörű zöld maradt még
másnapra is. (Ezt sem Apa, sem Legkisebbikem nem kóstolta meg, de a
Barátnőjének és nekem is ez ízlett a legjobban.)
A harmadik tálkában finom juhtúrós körözött látható, szintén
tejföllel jól kikevert juhtúróból, amit sóval, őrölt köménnyel,
fűszerpaprikával és rengeteg friss zöldhagymával ízesítettem.
Nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésKöszönöm. Régen volt! Bárcsak ma is úgy élhetnénk, boldogan, mint akkor!
Törlés