A levesünk ma 4 féle zöldséget tartalmazó mirelit zöldségkeverékből készült (borsó, répa, karfiol és brokkoli).
Hozzávalók: pici olaj, 1 kis fej felaprózott hagyma, 1 csomag
(45 dkg) zöldségkeverék, 1 evőkanál rétes liszt, 1 teáskanálnyi csípős
fűszerpaprika, 6 dl szárzellerkrémleves (tegnapról), 1,2 liter forró
víz, só vagy ételízesítő ízlés szerint, teáskanálnyi szárított
petrezselyemzöld, 6 dkg durum apró tészta (gyermelyi "Mesetészta" 250 gr/csomag)
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltem, ráöntöttem a
zöldségkeveréket, addig dinszteltem, míg jól átforrósodott. Megszórtam
egy kanál liszttel, fűszerpaprikával, és alaposan elkevertem.
Felöntöttem a tálka maradék szárzellerkrémlevessel és 2 tálka forró
vízzel, forrás után 7 percig főztem. Akkor beletettem a tésztát és a
szárított petrezselyemzöldet, újraforrás után újabb 7 percig főztem és
még 2-3 percet hagytam állni tálalás előtt. Férjem azt mondta, hogy ezt
a finom tartalmas zöldséglevest minden nap megenné.
A második fogás padlizsánpörkölt lett. Nem reklámoztam nagyon, sőt
egyáltalán, hogy kellemes sűrűségét kevés liszt mellett pépesre mixelt
gombával értem el. Így nem volt hiszti, mindenki szívesen megette.
Hozzávalók: kevés olaj, 1 nagy fej felaprított hagyma, 1
hámozott, feldarabolt padlizsán, só, vagy ételízesítő ízlés szerint, 1-1
fehér kanál csípős és édesnemes fűszerpaprika, kb. 20 dkg gomba, fél
liter forró víz, 1 evőkanál rétes liszt, kevés hegyes erős és sárga
kaliforniai paprika.
Mielőtt a főzéshez kezdtem volna, megtisztítottam és robotgéppel egészen
apróra vágtam a gombát, majd fél liter víz hozzáadásával még tovább
aprítottam. Ezután kevés olajon megdinszteltem a felaprított hagymát,
ráraktam a feldarabolt padlizsánt
fél csapott fehér kanál sóval és 1 fehér kanál ételízesítővel
ízesítettem, megszórtam fűszerpaprikákkal és felöntöttem vizes
gombapéppel. Beletettem a hegyes erős és kaliforniai paprikákat is és
főztem jó 25-30 percig. Akkor 1 kanál lisztet kávéscsészében
összekevertem vízzel, és a pörkölthöz öntöttem, hogy még selymesebb
legyen a szaftja. 5-7 perc forralás után elkészült, Durillo orsó
tésztával (forrás után 7 percig főztem) és salátával tálaltam.
A salátához ma is fél fej jégsalátát, fél kígyóuborkát, fél hegyes erős paprikát aprítottam fel, sóval, borssal, fokhagyma granulátummal, fél citrom levével, kanálnyi olajjal gyorsan elkevertem és már ehettünk is.
Az ebéd utána várakozási idő 3 óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése