2014. január 23., csütörtök

Zöldséges rizottó gombával és csicseriborsóval, salátával

Egy újabb szénhidrátos ebéd a mai hideg napra. Először egy forró levest akartam készíteni, mire dolgosaim hazajönnek ebédelni, de aztán mégis inkább rizses étel készült. Ez jobban tölti a gyomrot és több erőt ad, mint egy leves. Csicseriborsót most használtam először a konyhámban. Őszintén szólva csak pár évvel ezelőtt tudatosult bennem, hogy ilyen tényleg létezik. Addig azt hittem, csak a gyerekdalocska kedvéért találták ki, valami olyan "halandzsának" gondoltam, mint az ingyom-bingyom táliber :D.
A zöldséges-gombás-csicseriborsós rizottó hozzávalói: kevés olaj, 1 nagy fej hagyma felaprózva, 2 szál sárgarépa, 1-1 szál petrezselyemgyökér és paszternák felszeletelve, 20 dkg csiperke gomba tisztítva negyedelve, 2,5-3 fehér kanál ételízesítő (vagy só ízlés szerint), 50 dkg rizottó rizs, 1,2 liter forró víz, illetve annyi, hogy a végén kicsit leveses maradjon a rizs, őrölt bors, szárított petrezselyemzöld, chili pehely, fokhagyma pehely, 1 csicseriborsó konzerv 400 gr töltősúlyú
A rizst úgy készítettem Zepter módszerrel, ahogy már le van írva. Megdinszteltem a hagymát, zöldségeket, gombát ételízesítővel, aztán ráraktam a rizottó rizst, kicsit lepirítottam, fűszereztem, majd először a konzerv csicseriborsó levét, utána apránként a forró vizet adtam hozzá - egyszerre mindig keveset - és kevergetve főztem kb. 20 percig. A csicseriborsót csak akkor öntöttem bele, amikor már megfőttek a zöldségek és a rizs is, átforrósítottam és már tálalhattam is a salátával.
A saláta hozzávalói: fél fej jégsaláta, fél kígyó uborka, fél piros kaliforniai paprika, 1 paradicsom, fél citrom leve, egy nagy csipet só, őrölt bors, chilipor, és darált fokhagymapehely ízlés szerint
Szénhidrátos ebéd volt, utána a várakozási idő 3 óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése