Egy újabb szénhidrátos ebéd a mai hideg napra. Először egy forró levest
akartam készíteni, mire dolgosaim hazajönnek ebédelni, de aztán mégis
inkább rizses étel készült. Ez jobban tölti a gyomrot és több erőt ad,
mint egy leves. Csicseriborsót most használtam először a konyhámban.
Őszintén szólva csak pár évvel ezelőtt tudatosult bennem, hogy ilyen
tényleg létezik. Addig azt hittem, csak a gyerekdalocska kedvéért
találták ki, valami olyan "halandzsának" gondoltam, mint az
ingyom-bingyom táliber :D.
A zöldséges-gombás-csicseriborsós rizottó hozzávalói: kevés olaj,
1 nagy fej hagyma felaprózva, 2 szál sárgarépa, 1-1 szál
petrezselyemgyökér és paszternák felszeletelve, 20 dkg csiperke gomba
tisztítva negyedelve, 2,5-3 fehér kanál ételízesítő (vagy só ízlés
szerint), 50 dkg rizottó rizs, 1,2 liter forró víz, illetve annyi, hogy a
végén kicsit leveses maradjon a rizs, őrölt bors, szárított
petrezselyemzöld, chili pehely, fokhagyma pehely, 1 csicseriborsó
konzerv 400 gr töltősúlyú
A rizst úgy készítettem Zepter módszerrel, ahogy már le van írva.
Megdinszteltem a hagymát, zöldségeket, gombát ételízesítővel, aztán
ráraktam a rizottó rizst, kicsit lepirítottam, fűszereztem, majd először
a konzerv csicseriborsó levét, utána apránként a forró vizet adtam
hozzá - egyszerre mindig keveset - és kevergetve főztem kb. 20 percig. A
csicseriborsót csak akkor öntöttem bele, amikor már megfőttek a
zöldségek és a rizs is, átforrósítottam és már tálalhattam is a
salátával.
A saláta hozzávalói: fél fej jégsaláta, fél kígyó uborka, fél
piros kaliforniai paprika, 1 paradicsom, fél citrom leve, egy nagy
csipet só, őrölt bors, chilipor, és darált fokhagymapehely ízlés szerint
Szénhidrátos ebéd volt, utána a várakozási idő 3 óra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése