Igaz, hogy a héten volt már rizses étel, de annak egészen más
volt az ízvilága, még akkor is, ha a zöldségek szinte ugyanezek voltak
benne. Az mexikói volt, a mostani pedig indiai, mert most Hot madras curry porral
ízesítettem, amit nagyon szeret a család. Kicsit csípősebbre sikerült,
mint eredetileg gondoltam - chilipor helyett most egy ismerőstől
ajándékba kapott, általa készített "csípős" fűszerpaprikával fűszereztem
meg az ételt -, ezért kénytelen voltam egy kis saláta kísérőt készíteni
mellé, hogy ne égjen annyira a szánk tőle.
Ezek voltak a rizsben: kevés olaj, 1 nagy fej hagyma
felaprózva, 40-40 dkg mexikói és francia mirelit zöldségkeverék, 37,5
dkg (3 főzőtasak) paraboiled rizs, 2 púpos fehér kanál ételízesítő, 2
fehér kanál Hot madras curry por, kevés házi "csípős" fűszerpaprika, kb.
9 dl forró víz, (esetleg pici só)
Ahogy szoktam, megdinszteltem a hagymát, ráraktam a mirelit zöldségeket,
felforrósítottam, bele a rizs, azt is átforrósítottam, közben
fűszereztem, felöntöttem forró vízzel, forrás után 20 percig főztem
takarékon. Nekem a végén kellett bele még kevés só.
A salátához vékony szeletekre vágtam 3 db elfelezett paradicsomot, és fél kígyóuborkát. Megcsepegtettem kb. 1/3 citrom levével, és kevés olajjal, megszórtam egy nagy csipet sóval, fokhagyma granulátummal és pici őrölt borssal. Jól elkevertem és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése