Egy jó hírrel kezdeném a bejegyzést. A mai "mérlegelés" eredményeként elmondhatom, hogy 3,4 kg-mal
vagyok könnyebb, mint január 2.-án. Mindezt éhezés nélkül, finomakat
kajálva értem el, úgy, hogy hagyományos, nem szétválasztott ételt is
ettem néha, inkább esti időpontra időzítve, hogy napközben a
testkontrollos vonalon tudjunk maradni. A család is könnyebben elfogadja
a testkontrollos étkezést, ha néha lehet "normálisan" - ill.
megszokott módon enni. Sőt, még azt is meg-megjegyzik, hogy sokkal
jobban érzik magukat a bőrükben, mióta családilag testkontrollozunk.
Viszont az újabb nap újabb fejtörést, hozott, hogy mi készüljön ebédre.
Megállapítottuk, hogy jobban bírjuk a napot, ha délben szénhidrátos
ebédet eszünk, ezért megint valami szénhidrátost kellett kitalálnom.
Volt még itthon két hatalmas tölteni való gombám, arra gondoltam, az jó
lesz egy gombakrémlevesnek, amihez "tigriscipó" kockákat
pirítottam. Aztán a gyümölcsös tálon megláttam az avokádót, egyből
beugrott, hogy Illéskrisz konyhájában isteninek tűnő avokádókrémes spagettit
láttam pár napja. Meglett hát a második fogás is, bár Apa és
Legkisebbikem eddig mereven elutasították az avokádó megkóstolását, de
bíztam benne, hogy így megpróbálkoznak vele. Azért az óvatosság kedvéért
csak fokhagymás tésztaként mutattam be :), és csak mikor már azt
mondták finom, akkor vallottam be a titkos összetevőt.
A gombakrémleves hozzávalói: pici olaj, fél fej hagyma, 2
hatalmas csiperke (kb. 20 dkg), só, ételízesítő, 1,5 evőkanál rétes
liszt, 1,2 liter forró víz, őrölt bors, szárított petrezselyemzöld, 2-3
evőkanál tejszín (a testkontrollban semlegesnek számít, csakúgy, mint az avokádó).
A felaprított hagymát pici olajon megdinszteltem, hozzáadtam a
tisztított, cikkekre vágott gombát, megszórtam sóval, ételízesítővel és
őrölt borssal, megvártam, míg a kioldódott lé elpárolgott alóla, akkor
megszórtam liszttel, jól elkevertem és felöntöttem vízzel. Forrás után
kb. 10 percig főztem, majd összeturmixoltam, forraltam még pár percig,
míg megpirultak a kenyérkockák. Néhány nagyon vékonyra vágott tigriscipó
szeletet kis kockákra aprítottam, és kevés olajon megpirítottam, a
levesre szórva tálaltam. Szeretjük az ilyen finom krémleveseket :).
Avokádós linguine hozzávalói: fél fej hagyma, kevés olaj, kb. 5
dkg vaj, 4 kis gerezd fokhagyma, 1 nagyon érett avokádó, szitált
ételízesítő és/vagy só ízlés szerint, 2-3 tekerés olasz szárított
zöldfűszer keverék, őrölt bors, chilipor, fél citrom leve, 1
kávéscsésze forró víz, 1 csomag ( 50 dkg) linguine tészta, 1 liter víz, 1
fehér kanál só, pici olaj.
A fél fej apróra vágott hagymát kevés olajon és kb. 5 dkg vajon
megdinszteltem. Rányomtam a fokhagymagerezdeket, azzal is tovább
dinszteltem még néhány percig, aztán félrehúztam az edényt, beleraktam a
megtisztított, nagyobb darabokra vágott avokádót. Fűszereztem kevés
szitált ételízesítővel, sóval, borssal, chiliporral, fél citrom levével,
pár tekerés olasz fűszerkeverékkel, hozzáöntöttem 1 kis kávéscsésze
forrásban lévő vizet, és botmixerrel pürésítettem az egészet.
Közben Zepter módszerrel megfőztem a linguine-t forrástól számított 7
perc alatt, a főtt tésztát alaposan elkevertem az avokádókrémmel és
tálaltam.
Szénhidrátos ebéd, 3 óra utána a várakozási idő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése