2014. január 23., csütörtök

Rozmaringos-fokhagymás kacsacomb ugyanolyan sárgarépával


Próbálok megfelelni a család elvárásainak, így Középsőmnek is, aki nem testkontrollozik, és imádja a húst - bár gyerekkorában azt mondta, hogy vegetáriánus lesz, csak azzal nem számolt, hogy a pick szalámi - ami akkoriban a kedvence volt - nem zöldség :). De vissza a mai vacsihoz. Kacsacombokat sütöttem, életemben először a só mellett szárított rozmaringgal, fokhagyma és chili pehellyel megszórva (A rozmaringgal azért csínján kell bánni, mert ha túl sok kerül az ételbe/re, el is ronthatja). Kétféle köret készült, Középsőm törtkrumplit kapott, mi többiek pedig ugyanolyan fűszerekkel fűszerezett párolt sárgarépát ettünk, amilyen a kacsa volt (7 db sárgarépa megtisztítva, felkarikázva, pici olajon, víz hozzáadásával párolva, csapott fehér kanál ételízesítővel, csipetnyi rozmaringgal, pár tekerés fokhagyma és chili pehellyel).  Előételnek tészta nélküli csirkelevest főztem sok zöldséggel, csirke mellcsontokból és 10 csirkelábból, gyorsfőző fedővel, szokásos jelzések után 7 perc alatt.

Finom vacsora volt, és nem is tértünk el a testkontrolltól.


Várakozási idő utána 4 óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése