2014. január 20., hétfő

Cukkinis-sonkás rántotta


A testkontroll jegyében ma ez a finom cukkinis-sonkás rántotta készült vacsorára. Mivel fehérjés fogás volt, így kenyeret nem ettünk hozzá. Apának és Legkisebbikemnek furcsa volt így, de mindenkinek nagyon ízlett. Elfogadták, hogy a napi kenyéradagunkat pirítós formájában megettük uzsonnára. 
Hozzávalók 3 főre: 1 nagy fej hagyma felaprózva, 1/2 piros kaliforniai paprika apró kockákra vágva, 1 közepes cukkini nagy lyukú reszelőn lereszelve, kevés olaj, pici só, 1 nagy hegyes erős paprika felkarikázva, 6 szelet pulykamellsonka csíkokra vágva, 10 tojás kevés sóval elhabarva.
Kevés olajon megdinszteltem a zöldségeket, pici sóval megszórva, hogy a cukkini könnyebben megpárolódjon és ízesebb is legyen. Amikor már összeesett a cukkini hozzátettem a csíkokra vágott sonkát, rövid ideig együtt sütöttem a zöldségekkel, majd ráöntöttem a sóval elhabart tojást, és inkább lágy, mint kemény rántottát sütöttem.
Ha nap közben fogyasztanánk 4 óra lenne a várakozási idő a sonka miatt, így viszont már nincs jelentősége, mert ma már nem eszünk többször.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése