2014. január 21., kedd

Fokhagymás csirke sült brokkolival és sárgarépával



Három hatalmas farrészes csirkecombot háromfelé vágtam befűszereztem a következő fűszerkeverékkel:
1 fehér kanál szitált ételízesítő, 1 csomag fokhagymás só, 1 kávéskanál chilipor, fél kávéskanál őrölt bors.
Ugyanezzel a fűszerkeverékkel fűszereztem be a zöldségeket is, fél kiló friss brokkolit, és 3 db sárgarépát. A brokkolinak a szárát is felhasználtam, amit megtisztítottam. (Adja magát, hogy meddig fás a külseje.) A zöldségekre 1-2 evőkanálnyi olajat és kávéscsészényi vizet is öntöttem, majd alufóliával letakarva toltam a sütőbe.



A befűszerezett húst (lefedés nélkül) és a zöldségeket  a 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 1 órán át sütöttem. 
Nagyon finom lett, ahogy vártam.
Ha nem vacsorára ennénk, 4 óra lenne utána a várakozási idő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése