2014. január 23., csütörtök

Rakott karfiol


Rakott krumplihoz hasonlóan,  virslivel, kolbásszal, főtt tojással,  tejföllel, szénhidrát mentesen. Mai vacsoránk az egész család és Legkisebbikem Barátnője szerint is kísértetiesen hasonlított a rakott krumplira, mégis sokkal könnyebb volt. Csillapította  a húskészítmények - virsli és kolbász - és sült sajt utáni vágyunkat. Egyetlen hibája volt, az, hogy elkészülte után úgy nekiestünk, hogy elfelejtettem lefényképezni kitálalva, csak azután jutott eszembe a fotózás, miután hárman már jóllaktunk belőle. Így a tepsiben maradt - Apa kérésére nagyrészt sajtmentes - adagról készült fénykép.
Hozzávalók 5 személyre:
2 nem közepes fej karfiol, 0,5 liter forró víz, ételízesítő és/vagy só ízlés szerint, 1 csomag (5 pár) Pikok bécsi virsli, kb. 20 cm tóalmási csípős kolbász, 10 cm gyulai kolbász, 5 db keményre főtt tojás, 1,5 pohár nagy poharas tejföl, 15-20 dkg durvára reszelt trappista sajt.

A karfiolt rózsáira szedtem és gyorsfőző fedővel használható edényben fél liter víz és 2 fehér kanál ételízesítő hozzáadásával megfőztem 10 perc alatt (nagyon puha lett, legközelebb csak 5 percig főzöm). Közben a tojást is megfőztem annyi sós vízben, ami ellepte, felkarikáztam a virslit és kolbászokat. Egy közepes tepsi alját kikentem 2-3 kanál tejföllel, erre fektettem a lecsepegtetett karfiolt, rá a felszeletelt tojást, kolbászkarikákat, végül a virslit. Jó vastagon megkentem tejföllel, egyik vége kivételével megszórtam reszelt sajttal és pirosra sütöttem.
Mind elfogyott :)!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése