2014. január 4., szombat

Fűszeres tepsis zöldségek burgonyával

Az ünnepek elmúltával szerényebb étkezésre váltottunk, és legnagyobb örömömre mondhatom, mindhárman. Legkisebbikem már mondta, hogy ha én elkezdem akkor Ő is, végül aztán Apa is szó nélkül velünk tartott. Három napja egy falat húst, felvágottat nem ettünk, újra testkontrollosan, az ételeket szétválasztva eszünk. (Többet erről a Testkontroll fülön.) Ennek a projektnek volt része a mai ebédre készült tepsis zöldségkavalkád is, ami hús nélküli második fogás volt a borsóleves után.    Ennek ellenére mindenki nagyon elégedetten kelt fel az asztaltól :).
Hozzávalók: 6 kisebb krumpli, 1 nagy szál sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér,  6 kis fej lilahagyma, 30 cm-es póréhagyma, 2 nagy hegyes erős paprika, 1 nagy piros kaliforniai paprika, 1 szép feszes padlizsán, 1 hatalmas paradicsom, kevés olaj, só, ételízesítő, őrölt bors, chilipor, olasz szárított zöldfűszerkeverék.

A zöldségeket és krumplit feldaraboltam. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, amit aztán megolajoztam. Ráterítettem a zöldségeket, fűszereztem, kevés olajjal még meglocsoltam, jól összekevertem és 190-200 fokos légkeveréses sütőben 50 perc- 1 óra alatt szépre sütöttem. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése