Az ünnepek elmúltával szerényebb étkezésre váltottunk, és legnagyobb
örömömre mondhatom, mindhárman. Legkisebbikem már mondta, hogy ha én
elkezdem akkor Ő is, végül aztán Apa is szó nélkül velünk tartott. Három
napja egy falat húst, felvágottat nem ettünk, újra testkontrollosan, az
ételeket szétválasztva eszünk. (Többet erről a Testkontroll fülön.)
Ennek a projektnek volt része a mai ebédre készült tepsis
zöldségkavalkád is, ami hús nélküli második fogás volt a borsóleves
után. Ennek ellenére mindenki nagyon elégedetten kelt fel az
asztaltól :).
Hozzávalók: 6 kisebb krumpli, 1 nagy szál sárgarépa, 1
petrezselyemgyökér, 6 kis fej lilahagyma, 30 cm-es póréhagyma, 2 nagy
hegyes erős paprika, 1 nagy piros kaliforniai paprika, 1 szép feszes
padlizsán, 1 hatalmas paradicsom, kevés olaj, só, ételízesítő, őrölt
bors, chilipor, olasz szárított zöldfűszerkeverék.
A zöldségeket és krumplit feldaraboltam. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, amit aztán megolajoztam. Ráterítettem a zöldségeket, fűszereztem, kevés olajjal még meglocsoltam, jól összekevertem és 190-200 fokos légkeveréses sütőben 50 perc- 1 óra alatt szépre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése