2014. január 1., szerda

Szilveszteri hideg kínálósok


Az idén sem főztem Szilveszterre. Ha valaki meleg ételt kívánt, virslit ehetett. Szilveszter éjszakára a pezsgő mellé  ezeket a hidegtálakat készítettem




meg háromféle kencét, utóbbihoz kétféle készen vásárolt kréker közül lehetett választani.


A hidegtálakhoz kétféle sonkát - összesen 30 dkg-ot, egy csomag szeletelt kolbászt - 10 dkg-ot, 1-1 csomag szeletelt Pannónia, Ementáli és lapkasajtot, másfél doboz cherryparadicsomot, 1 nagy piros húsú kaliforniai paprikát, fél kígyóuborkát, másfél hegyes erős paprikát használtam fel.
A pálcikákat skypolás közben készítettem el, drága kis Tomikámnak nagyon tetszett, ahogy egymás után készültek a színes nyársak. Azt remélem, hogy valamikor Ő is visszatér a sokféle ételt megkóstolók táborába, mert sajna még mindig nem túl sokféle ételt eszik meg. 
Tegnap csúcsot javítottunk a skypeolás hosszában. Nem gondoltam volna, hogy egy kisgyerek 3 órát eltölt a gép előtt, szinte folyamatosan beszélgetve, de tegnap ez is megtörtént. Több, mint három órán keresztül beszélgettünk Tomikámmal. Közben Ádámka is beszaladt párszor, főleg amikor énekelgettünk. Csak akkor köszöntünk el, amikor Kicsikém úgy döntött, hogy elég volt, de szerintem akkor is csak azért, mert készülni kellett, indultak az Apjukhoz. 
A "kis kitérő" után néhány szót még a kencékre is fordítanék. Ezeket még előző este összeállítottam és hűtőben lefóliázva tartottam, hogy az ízek jobban összeérjenek. Persze még aznap este megkóstolta Legkisebbikem és Barátnője is valamennyit, hogy biztosan elég finom legyen mindegyik. 
A bal oldali egy fűszeres sajtkrém, (amiben zöld levélkék látszanak) háromféle tömlős sajtból készült (Gouda, Ementáli és Sonkás) kevés tejföllel habosra kavartam, préselt fokhagymával, chili porral, és jó pár friss, apróra vágott bazsalikomlevéllel ízesítettem
A középső avokádókrém, amit úgy készítettem, mint már szerepel a blogon, most abba is friss fokhagyma meg zöldhagyma került. A tányérba az avokádó magját is beletettem, állítólag akkor nem barnul meg. Persze megbarnult kicsit a felszíne, de alatta gyönyörű zöld maradt még másnapra is. (Ezt sem Apa, sem Legkisebbikem nem kóstolta meg, de a Barátnőjének és nekem is ez ízlett a legjobban.)
A harmadik tálkában finom juhtúrós körözött látható, szintén tejföllel jól kikevert juhtúróból, amit sóval, őrölt köménnyel, fűszerpaprikával és rengeteg friss zöldhagymával ízesítettem. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Régen volt! Bárcsak ma is úgy élhetnénk, boldogan, mint akkor!

      Törlés