A héten elég sok tésztát ettünk, ezért arra gondoltam, ma inkább a zöldségeké legyen a főszerep. Egyszerű karfiol levest, sütőben sült fasírtgolyókat, sült sárgarépát-karalábét, és sültkrumplit készítettem annak reményében, hogy a gyerekek is esznek a zöldségekből, mert szerencsére férjemet már nem kell győzködni, hogy ezek a zöldségek nemcsak egészségesek, de nagyon finomak is. Szóval a karfiol leves hozzávalói:
- 1 kisebb fej karfiol (zöldje nélkül kb. 0,5 kg)
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 1 jókora cikk egy hatalmas zellergumóból
- 1 fej hagyma
- 1 darabka zöldpaprika
- 3 liter víz
- 1-1 fehér kanál tengeri só és ételízesítő
- 1 húsleves kocka (Hühnersuppe)
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 10 dkg 8 tojásos levestészta
Az összes hozzávalót megtisztítottam, megmostam, a karfiolt rózsáira szedtem, a zöldségeket feldaraboltam, a hagymát apró kockákra vágtam. Mindent beleraktam az 5,8 literes zepter fazékba, mellédobtam a darabka zöldpaprikát is, felöntöttem 3 liter forró vízzel, beleraktam a sót, ételízesítőt, húsleveskockát, és fedő nélkül felforraltam a levest. Néhány percig így főztem, aztán fedő alatt takarékon, kb. 15-20 percig, amíg már majdnem puhák voltak a zöldségek. Ekkor hozzáadtam a tésztát, az őrölt borsot és további 7-8 perc alatt készre főztem. Forrón tartottam tálalásig.
Karfiol leves |
Nagyon gusztusos. Mi is szeretjük az ilyen egysuerű, finom leveseket.
VálaszTörlésGusztusos! Ma én karalábélevest készítettem, hasonló okokból :) talán holnap fel is kerül a blogba
VálaszTörlés