2011. február 12., szombat

Karfiol leves



A héten elég sok tésztát ettünk, ezért arra gondoltam, ma inkább a zöldségeké legyen a főszerep. Egyszerű karfiol levest, sütőben sült fasírtgolyókat, sült sárgarépát-karalábét, és sültkrumplit készítettem annak reményében, hogy a gyerekek is esznek a zöldségekből, mert szerencsére férjemet már nem kell győzködni, hogy ezek a zöldségek nemcsak egészségesek, de nagyon finomak is. Szóval a karfiol leves hozzávalói:



  • 1 kisebb fej karfiol (zöldje nélkül kb. 0,5 kg)

  • 3 sárgarépa

  • 2 petrezselyem gyökér

  • 1 jókora cikk egy hatalmas zellergumóból

  • 1 fej hagyma

  • 1 darabka zöldpaprika

  • 3 liter víz

  • 1-1 fehér kanál tengeri só és ételízesítő

  • 1 húsleves kocka (Hühnersuppe)

  • 1/2 kávéskanál őrölt bors

  • 10 dkg 8 tojásos levestészta

Az összes hozzávalót megtisztítottam, megmostam, a karfiolt rózsáira szedtem, a zöldségeket feldaraboltam, a hagymát apró kockákra vágtam. Mindent beleraktam az 5,8 literes zepter fazékba, mellédobtam a darabka zöldpaprikát is, felöntöttem 3 liter forró vízzel, beleraktam a sót, ételízesítőt, húsleveskockát, és fedő nélkül felforraltam a levest. Néhány percig így főztem, aztán fedő alatt takarékon, kb. 15-20 percig, amíg már majdnem puhák voltak a zöldségek. Ekkor hozzáadtam a tésztát, az őrölt borsot és további 7-8 perc alatt készre főztem. Forrón tartottam tálalásig. 





Karfiol leves


2 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos. Mi is szeretjük az ilyen egysuerű, finom leveseket.

    VálaszTörlés
  2. Gusztusos! Ma én karalábélevest készítettem, hasonló okokból :) talán holnap fel is kerül a blogba

    VálaszTörlés